Šport > Nogomet
110 ogledov

Obešenega Speeda našla njegova žena

gary speed Reuters
Angleški mediji v zadnjih dneh tuhtajo in si razbijajo glavo z vprašanjem, zakaj je selektor Walesa in nekdaj zelo uspešen nogometaš Gary Speed napravil samomor. Telegraph tako piše, da naj bi ga na rob pripeljali zapisi v Sunu o domnevni homoseksualni aferi, v katero naj bi bil vpleten tudi Speed. Obešenega je v hiši našla njegova žena.

Policija v Cheshiru se je v teh dneh lotila uradne preiskave, čeprav je znano, da si je Gary Speed v nedeljo sam vzel življenje in da na prizorišču ni bilo nobenih sumljivih znakov. Otoški mediji pa si medtem s policijo ne dajo prav veliko opraviti, temveč raje odkrivajo in razkrivajo razloge, zakaj si je selektor Walesa sploh vzel življenje.

Telegraph tako piše, da naj bi ga na rob pripeljali zapisi v Sunu, ki je pisal o domnevni homoseksualni aferi, v katero naj bi bil vpleten tudi Speed. Nekdaj odličen nogometaš naj bi bil po pisanju omenjenega angleškega tabloida vpleten v afero z nekdanjim soigralcem iz Boltona.

Vse medijske domneve pa so še najbolj prizadele njegovo družino, ki že tako ali tako preživlja težke trenutke. Speedova žena Louise si še vedno ni opomogla od tragičnega trenutka, Hayden Evans, Speedov menedžer in njegova poročna priča, pa trdi: "Louise preprosto ne razume, zakaj. Nihče nima odgovora in vsi smo v šoku. Bila sta srečna in vsak, ki ju pozna, vam bo povedal isto. Niti prepirala se nista."

Začetek preiskave: Speeda našla žena

Začetek uradne preiskave Speedove smrti je v torek pokazal, da je telo 42-letnika okrog sedme ure zjutraj našla njegova žena. Policijski oglednik je še dejal, da na prizorišču ni bilo nikakršnih sumljivih znakov in da je smrt povzročilo obešanje. Velški parlament je zasedanje začel z minuto molka, zastave pa so spuščene na polovico droga, kot tudi na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu in središču Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Zürichu. Na tisoče navijačev je poleg stadionov Leedsa, Evertona, Newcastla, Boltona in Sheffielda Uniteda, za katere je igral Speed, že položilo svoje drese, šale in cvetje, podobno pa se godi pred stadionoma Millennium in Cardiff City, kjer je reprezentanca Walesa igrala svoje domače tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.