Izraelcev niso spustili v državo, SP odpadlo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Prvenstvo so iz Nove Zelandije prestavili v Malezijo, čeprav v obeh državah veljajo strogi ukrepi v boju s pandemijo.
Oglej si celoten članek

Svetovno prvenstvo v squashu, ki bi ga morala gostiti Malezija, je odpovedano, ker država gostiteljica izraelski izbrani vrsti ni podelila vizumov za vstop v državo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V ponedeljek je Svetovna zveza za squash (WSF) v izjavi za javnost zapisala, da je morala svetovno prvenstvo v Maleziji odpovedati, ker "so imele nekatere reprezentance težave pri pridobivanju dovoljenj za prihod v državo gostiteljico". Prvenstvo bi se sicer moralo začeti 7. decembra.

Predsednica WSF Zena Wooldridge je dodala, da je ključnega pomena, da države, ki želijo nastopiti na SP, tam tudi nastopajo. Kasneje pa je zveza v izjavi zapisala, da je tudi nova različica novega koronavirusa omikron dodaten razlog za odpoved SP.

nova različica Omikron se hitro širi, že v toliko evropskih državah je prisoten

Malezijski minister za šport Ahmad Faizal Azumu je sicer danes sporočil, da Izraelcem niso odobrili viz in posledično niso dovolili nastopiti, ker Malezija, sicer večinsko muslimanska država, nima "nikakršnih diplomatskih vezi z Izraelom", citira dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:41 30. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.