Šport
190 ogledov

Izraelcev niso spustili v državo, SP odpadlo

squash Twitter
Prvenstvo so iz Nove Zelandije prestavili v Malezijo, čeprav v obeh državah veljajo strogi ukrepi v boju s pandemijo.

Svetovno prvenstvo v squashu, ki bi ga morala gostiti Malezija, je odpovedano, ker država gostiteljica izraelski izbrani vrsti ni podelila vizumov za vstop v državo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V ponedeljek je Svetovna zveza za squash (WSF) v izjavi za javnost zapisala, da je morala svetovno prvenstvo v Maleziji odpovedati, ker "so imele nekatere reprezentance težave pri pridobivanju dovoljenj za prihod v državo gostiteljico". Prvenstvo bi se sicer moralo začeti 7. decembra.

Predsednica WSF Zena Wooldridge je dodala, da je ključnega pomena, da države, ki želijo nastopiti na SP, tam tudi nastopajo. Kasneje pa je zveza v izjavi zapisala, da je tudi nova različica novega koronavirusa omikron dodaten razlog za odpoved SP.

OMIKRON nova različica Zdravje Omikron se hitro širi, že v toliko evropskih državah je prisoten

Malezijski minister za šport Ahmad Faizal Azumu je sicer danes sporočil, da Izraelcem niso odobrili viz in posledično niso dovolili nastopiti, ker Malezija, sicer večinsko muslimanska država, nima "nikakršnih diplomatskih vezi z Izraelom", citira dpa.

 
Komentarjev 1
  • Sharon_McHugh 15:41 30.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦