Jabolko ne pade daleč od drevesa

Foto: EPA
Foto: EPA
Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, bo kariero nadaljeval v formuli 4.
Oglej si celoten članek

Z nizozemsko ekipo Van Amersfoort Racing je 15-letnik sklenil pogodbo o sodelovanju v tekmovanju, ki spada v okvir mladinskih dirk nemškega prvenstva ADAC.

Svojo prvo dirko v formuli bo tako mladi Schumacher vozil 25. aprila na dirkališču v Oscherslebnu, takrat bo že dopolnil 16 let. "Pri testiranjih smo opazili njegov talent in veselimo se izjemne sezone," je ob sklenitvi pogodbe dejal lastnik ekipe Frits van Amersfoort. Formula 4 je tekmovanje, namenjeno mladim dirkačem, ki vstopajo v svet enosedežnih dirkalnikov.

Mick Schumacher tako ne bo več vozil karting dirk v nemškem prvenstvu, kjer je lani osvojil drugo mesto, je sporočila menedžerka družine Sabine Kehm. Mlajši Schumacher je sicer na začetku kariere večkrat vozil s psevdonimi ter z materinim priimkom Betsch, da bi se izognil pretirani navijaški in medijski pozornosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.