Jakov Fak: "Nisem razočaran."

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska biatlonska reprezentanca je ostala brez uvodne posamične tekme v sezoni 2018/19 na Pokljuki, kjer jim je nastope preprečila megla. Čeprav so si vsi želeli drugačnega scenarija, morajo odločitev sprejeti in misli preusmeriti na četrtek, ko bo start 20-kilometrske posamične tekme ob 10.15. Peklenska noč in dan pa čaka predvsem servis.
Oglej si celoten članek

"Naši so mirno reagirali. Bilo je nezadovoljstvo pri nekaterih, ker je tekma odpovedana," je povedal glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec.

Slovenci nimajo česa storiti, po odpovedi so Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan, Mitja Drinovec in Rok Tršan naredili iztek, krajši strelski trening in misli preusmerili na četrtek.

Pokljuka V ognju pet slovenskih želez

Velepec meni, da lahko prestavitev tekme koristi mlajšim tekmovalcem. "Glede na start zjutraj je mogoče bolje, ker bodo manj tuhtali, kaj jih čaka," je ocenil in izrazil željo, da je zaradi odpovedi tekme pri tekmovalcih zdaj manj pritiska.

Žal mu je, da so brez tekme ostali navijači, ki se jih sicer v slabem vremenu na Rudnem polju ni zbralo veliko. "Gledalci so bolj razočarani kot mi. Škoda mi jih je. Jutri zna biti še manj ljudi kot danes. Zanje je zoprno, za nas je to služba," je povedal Velepec.

Težave Na Pokljuki česa takšnega ne pomnijo

Glavni slovenski trener, ki se je pred sezono 2018/19 vrnil v slovensko reprezentanco, je vesel, da so se z direktorjem tekem svetovnega pokala Borutom Nunarjem dogovorili, da bodo danes še enkrat opravili žreb za četrtkova starta.

"Pogoji bodo drugačni. Trenerji si lahko premislimo in postavimo tekmovalce drugače," je pojasnil in dodal: "S servisom bomo sedeli do 17. ure, ko je treba oddati skupine. Do zadnjega bomo spremljali radarske slike in skušali uganiti najboljšo skupino. Napoved za danes je bila povsem drugačna. Vsi smo se zmotili, upam, da bo jutri bolje."

Velepec je izpostavil, da bo na veliki preizkušnji servis prav vseh reprezentanc. Dopoldan bo moška tekma, popoldan ženska, vremenska napoved je slaba. "Jutri naj bi bil sneg, kaj če bo dež? Upam, da zdržijo. Za servis bo peklensko. Delali bodo cel dan."

Nova sezona Velepec: Pri fantih je potencial zelo velik

Najbolj izkušena člana slovenske ekipe Fak in Bauer sta priznala, da sta upala, da današnja tekma vendarle bo, a odločitev je treba sprejeti in misli preusmeriti na četrtek.

"Nisem razočaran. Ko je slabo vreme, lahko pričakuješ, da bo start ali ne. Ogreval sem se, snemalec na progi mi je povedal, da je start jutri. Nimamo kaj, pripraviti se moramo na jutri. V športu moraš biti vedno pripravljen na presenečanje. Ne glede na to moraš odtekmovati po najboljših močeh. Jutri bo drugačen dan, kot smo si predstavljali. Oddelali bomo tekmo. Za vse bo enako, nihče ne bo imel več počitka, pogoji bodo enaki," je menil Fak, sicer olimpijski podprvak iz Pyeongchanga 2018 na 20-kilometrski tekmi.

"Vsi smo upali, da tekma bo. Žal se je vodstvo tako odločilo. Če pogoji niso enakovredni, ni smiselno. Lahko je nevarno v primeru megle. To je šport na prostem, to moramo sprejeti. Proti naravi se ne da ničesar narediti. Vsi smo želeli, da bi tekma bila. Treba je čim prej sprejeti odločitev in se pripraviti na jutrišnji dan," pa je dejal Bauer.

Četrtek na Pokljuki se bo začel ob 10.15 z moško tekmo, ob 14.15 bodo startale biatlonke. Od Slovenk se bodo predstavile Urška Poje, Polona Klemenčič in Lea Einfalt. Slednja je bila še lani smučarska tekačica, normo za nastop v biatlonskem svetovnem pokalu je oddelala minuli konec tedna na tekmi pokala IBU na Švedskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.