Jakov Fak odpovedal nastop

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski bitalonec ne bo nastopil v Gelsenkirchnu.
Oglej si celoten članek

Stadion Auf Schalke v Gelsenkirchnu bo danes gostil tradicionalno prednovoletno biatlonsko ekshibicijsko tekmo, a žal brez najboljšega Slovenca Jakova Faka, ki je zaradi bolezni odpovedal nastop na spektaklu v Nemčiji.

"Jakov je lažje prehlajen, zato se je odločil, da v miru pozdravi ta prehlad doma in ne tvega z dolgo potjo v Gelsenkirchen," je za STA potrdil prvi operativec slovenskega biatlona Janez Ožbolt in dodal, da je prav zato pod vprašajem tudi nastop Faka na sobotnem državnem prvenstvu, tekmi s skupinskim startom, na Pokljuki.

Trnova pot Fak: "Prvič v življenju sem začutil strah."

Fak bi moral v Gelsenkirchnu nastopiti v paru z Ukrajinko Julijo Džimo, s katero vadita pod taktirko Uroša Velepca. Zamenjava zanj bo Nemec Michael Rösch, ki je nemški potni list zamenjal za belgijskega in letos doživel drugo biatlonsko pomlad.

Ob Faku sta nastop v Porurju odpovedala tudi lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Nemka Laura Dahlmeier in Avstrijec Simon Eder.

Zasledovanje Fak končal, kjer je začel

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.