James bolj priljubljen od Curryja

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkar LeBron James, zvezdnik ekipe Cleveland Cavaliers v severnoameriški ligi NBA, je najbolj priljubljen igralec v tem tekmovanju.
Oglej si celoten članek

Košarkar LeBron James, zvezdnik ekipe Cleveland Cavaliers v severnoameriški ligi NBA, je najbolj priljubljen igralec v tem tekmovanju. V anketi ameriškega športnega programa ESPN ga je na prvo mesto uvrstilo 22,4 odstotka navijačev. Drugi je poslavljajoči se zvezdnik ekipe Los Angeles Lakers Kobe Bryant s 13,9 odstotka glasov.

Na tretje mesto se je na lestvici ESPN pred koncem leta - raziskavo sicer delajo po vsakem četrtletju - prebil član ekipe Golden State Warriors Steph Curry, ki je dobil 12,5 odstotka glasov.

Za Curryja, ki je kot MVP sezone 2014/15 pomagal svoji ekipi do naslova prvaka, so pri ESPN zapisali, da je košarkar z najhitrejšim vzponom v njihovi anketi. Še pred dobrim letom ga je namreč za najbolj priljubljenega v ligi razglasilo le nekaj več kot dva odstotka navijačev.

Ob tem je Curry tudi najboljši "marketingar" v ligi. Po podatkih podjetja, ki spremlja spletne prodaje športnih artiklov, je namreč prav njegov dres najbolje prodajan artikel lige NBA v 46 ameriških zveznih državah. Na tej lestvici je drugi James, tretji pa Bryant.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.