Šport > Košarka
36 ogledov

James bolj priljubljen od Curryja

steph curry lebron james EPA
Košarkar LeBron James, zvezdnik ekipe Cleveland Cavaliers v severnoameriški ligi NBA, je najbolj priljubljen igralec v tem tekmovanju.

Košarkar LeBron James, zvezdnik ekipe Cleveland Cavaliers v severnoameriški ligi NBA, je najbolj priljubljen igralec v tem tekmovanju. V anketi ameriškega športnega programa ESPN ga je na prvo mesto uvrstilo 22,4 odstotka navijačev. Drugi je poslavljajoči se zvezdnik ekipe Los Angeles Lakers Kobe Bryant s 13,9 odstotka glasov.

Na tretje mesto se je na lestvici ESPN pred koncem leta - raziskavo sicer delajo po vsakem četrtletju - prebil član ekipe Golden State Warriors Steph Curry, ki je dobil 12,5 odstotka glasov.

Za Curryja, ki je kot MVP sezone 2014/15 pomagal svoji ekipi do naslova prvaka, so pri ESPN zapisali, da je košarkar z najhitrejšim vzponom v njihovi anketi. Še pred dobrim letom ga je namreč za najbolj priljubljenega v ligi razglasilo le nekaj več kot dva odstotka navijačev.

Ob tem je Curry tudi najboljši "marketingar" v ligi. Po podatkih podjetja, ki spremlja spletne prodaje športnih artiklov, je namreč prav njegov dres najbolje prodajan artikel lige NBA v 46 ameriških zveznih državah. Na tej lestvici je drugi James, tretji pa Bryant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.