James, Falcao in druščina v Stožicah

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska reprezentanca bo 15. novembra v Londonu proti Angliji igrala četrto tekmo kvalifikacij za Euro 2016. A to očitno ne bo njena letošnja zadnja tekma, tri dni zatem bo v Stožicah na prijateljski tekmi gostovala trenutno tretja reprezentanca sveta Kolumbija. Nogometna zveza Slovenije sicer tega še ni uradno potrdila.
Oglej si celoten članek

Četrtfinalistka letošnjega svetovnega prvenstva v Braziliji Kolumbija, ki se lahko pohvali tudi z naslovom prvaka Južne Amerike iz leta 2001, je v zadnjem času v nogometno orbito izstrelila številne zvezdnike, vključno z Realovim Jamesom Rodríguezom, Radamelom Falcaom, ki kot posojen nogometaš trenutno igra za Manchester United, Fredyjem Guarinom, ki si pri Interju slačilnico deli s Samirjem Handanovićem in Renejem Krhinom, Juanom Cuadradom, ki pri Fiorentini igra z Josipom Iličićem in Jasminom Kurtićem, Jacksonom Martínezom, ki dosega zadetke za Porto, in drugimi.

Kolumbija, ki se s Slovenijo še ni pomerila, bo pred tekmo v Stožicah 14. novembra v Londonu igrala tudi prijateljski obračun z ZDA. Ta južnoameriška država je nogometni razcvet doživela v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so izbrano vrsto zaznamovali ekscentrični vratar René Higuita, izvrstni "beli Gullit" Carlos Valderrama in temperamentni napadalec Faustino Asprilla.

V zadnjem obdobju med najboljšimi

V tem času se je Kolumbija uvrstila na SP 1990, 1994 (po njem se je zgodila tragedija, ko je življenje izgubil Andrés Escobar; tega so domnevno umorili zaradi doseženega avtogola na prvenstvu) in 1998, a v drugi del tekmovanja prišla le leta 1990. Ob koncu devetdesetih let je kolumbijska zvezda izgubila nekaj sija, a se je ta vrnil v zadnjih letih. Z dobrimi igrami, vrhunskimi nogometaši so si Kolumbijci prislužili spoštovanje po celem svetu.

Njihovo kakovost dokazuje tudi dejstvo, da so drugič v zadnjih letih na lestvici Mednarodne nogometne zveze na tretjem mestu, tokrat zgolj za Nemčijo in Argentino. Slovenija je po zmagah nad Švico in Litvo na 36. mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.