Jamison: "Iščemo se"

Foto: Žurnal24 Antawn Jamison pred začetkom sezone ne ve, kako daleč lahko pridejo. © AFP
V nizu ekip lige NBA, ki vam jih predstavljamo pred začetkom nove sezone, je na vrsti moštvo Washington Wizards, ki v novo sezono vstopa okrepljeno. Želijo popraviti vtis iz lanske sezone
Oglej si celoten članek

Se spominjate, kako je izgledala ekipa Phoenix Sunsov v sezonah, preden se jim je pridružil Shaq O`Neal? Dosegali so najvišje število točk v ligi, v napad so divjali z željo, da bi ga čimprej zaključili z odprtim metom, v obrambi pa so garali, da so si lahko priigrali priložnost za doseganje lahkih košev iz protinapadov. Tako bi lahko izgledala ekipa Washington Wizards v letošnji sezoni.

Po katastrofalni (19 zmag, 63 porazov) lanski sezoni so v Washingtonu delali na reorganizaciji ekipe. Začeli so z menjavo trenerja. V moštvo so zvabili napadalno naravnanega trenerja Flipa Saundersa, ki verjame, da 'Čarovnike teci-meci košarka lahko pripelje do dobrih rezultatov. Vodilni možje kluba so na seznam igralcev dodali nekaj veteranov z mehko roko, ki lahko s svojimi izkušnjami v napadu veliko doprinesejo. Trio Gilbert Arenas, Caron Butler in Antawn Jamison bo v novi sezoni dobil dodatno pomoč v napadu, saj sta se ekipi pridružila odličen strelec Mike Miller in košarkar dobrih atletskih sposobnosti, Randy Foye. V ekipo sta prišla iz Minnesote Timberwolvesov, ki je v zameno prejela peti izbor v prvem krogu letošnjega nabora ter Etana Thomasa in Dariusa Songailo.

Čeprav so v lanski sezoni zabeležili zgolj 19 zmag, jim ni primanjkovalo talenta, a kaj ko je talent večinoma sedel na klopi zaradi novih in novih poškodb. Da se stanje v moštvu izboljšuje je potrdil tudi generalni direktor ekipe Ernie Grunfeld: '"Zadovoljen sem s trenutnim položajem, saj imamo eno najdaljših klopi na vzhodu." Arenas je v lanski sezoni zaradi kroničnih težav s kolenom odigral le dve tekmi. Prav tako je velik del minule sezone zaradi operacije zapestja izpustil prvi center moštva Brendan Haywood. Težave z ramenom ima tudi Jamison, ki si želi, da bi v letošnji sezoni ekipa lahko trenirala na polno brez hujših poškodb. "Iščemo se. Trenutno ne vemo, ali se bomo lahko borili za naslov ali le za nastop v končnici."

Če bodo vsi igralci zdravi bo glavna skrb trenerja Saundersa, kako zagotoviti zadostno število metov za vse napadalno usmerjene igralce. Miller v Washington ni prišel zgolj greti klop, ampak pokazati, da je eden najboljših strelcev z razdalje v ligi NBA. Poleg Millerja je tu še Foye, ki si velikokrat želi imeti žogo v svojih rokah. A Saunders je prepričan, da bo v ekipo vnesel prepričanje, ki ga je gojil že v Detroit Pistonsih"Moštveni uspeh je pomembnejši kot blesteča predstava posameznika."

Foto: Žurnal24 Vroče vprašanje:
Kako je Arenasovim kolenom?
Zaenkrat kaže, da je z Arenasom, ki je sicer imel kar tri operacije levega kolena v zadnjih dveh letih, vse v redu. Na pripravljalnih tekmah je branilec 'Čarovnikov' izgledal zdravo. Kljub temu da je ekipa Washingtona pridobila nekaj talenta in raznovrstnosti pa bo v prihajajoči sezoni vse odvisno od zdravstvenega stanja igralcev.

Pozor na novinca:
Novinci letos pri Wizardsih niso zaželeni. Po zamenjavi izbora z ekipo Minnesote v prvem krogu so čarovniki v drugem krogu izbrali Jermaina Taylorja, a nato njegove ekskluzivne pravice prodali v ekipo Houston Rocketsov.

Prišli: Mike Miller (Minnesota), Randy Foye (Minnesota), Fabricio Oberto (Detroit)
Odšli: Etan Thomas (Minnesota), Darius Songaila (Minnesota), Oleksiy Pecherov (Minnesota)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.