Šport > Košarka
2 ogledov

Jamison: "Iščemo se"

Antawn Jamison pred začetkom sezone ne ve, kako daleč lahko pridejo. © AFP Žurnal24 main
V nizu ekip lige NBA, ki vam jih predstavljamo pred začetkom nove sezone, je na vrsti moštvo Washington Wizards, ki v novo sezono vstopa okrepljeno. Želijo popraviti vtis iz lanske sezone

Se spominjate, kako je izgledala ekipa Phoenix Sunsov v sezonah, preden se jim je pridružil Shaq O`Neal? Dosegali so najvišje število točk v ligi, v napad so divjali z željo, da bi ga čimprej zaključili z odprtim metom, v obrambi pa so garali, da so si lahko priigrali priložnost za doseganje lahkih košev iz protinapadov. Tako bi lahko izgledala ekipa Washington Wizards v letošnji sezoni.

Po katastrofalni (19 zmag, 63 porazov) lanski sezoni so v Washingtonu delali na reorganizaciji ekipe. Začeli so z menjavo trenerja. V moštvo so zvabili napadalno naravnanega trenerja Flipa Saundersa, ki verjame, da 'Čarovnike teci-meci košarka lahko pripelje do dobrih rezultatov. Vodilni možje kluba so na seznam igralcev dodali nekaj veteranov z mehko roko, ki lahko s svojimi izkušnjami v napadu veliko doprinesejo. Trio Gilbert Arenas, Caron Butler in Antawn Jamison bo v novi sezoni dobil dodatno pomoč v napadu, saj sta se ekipi pridružila odličen strelec Mike Miller in košarkar dobrih atletskih sposobnosti, Randy Foye. V ekipo sta prišla iz Minnesote Timberwolvesov, ki je v zameno prejela peti izbor v prvem krogu letošnjega nabora ter Etana Thomasa in Dariusa Songailo.

Čeprav so v lanski sezoni zabeležili zgolj 19 zmag, jim ni primanjkovalo talenta, a kaj ko je talent večinoma sedel na klopi zaradi novih in novih poškodb. Da se stanje v moštvu izboljšuje je potrdil tudi generalni direktor ekipe Ernie Grunfeld: '"Zadovoljen sem s trenutnim položajem, saj imamo eno najdaljših klopi na vzhodu." Arenas je v lanski sezoni zaradi kroničnih težav s kolenom odigral le dve tekmi. Prav tako je velik del minule sezone zaradi operacije zapestja izpustil prvi center moštva Brendan Haywood. Težave z ramenom ima tudi Jamison, ki si želi, da bi v letošnji sezoni ekipa lahko trenirala na polno brez hujših poškodb. "Iščemo se. Trenutno ne vemo, ali se bomo lahko borili za naslov ali le za nastop v končnici."

Če bodo vsi igralci zdravi bo glavna skrb trenerja Saundersa, kako zagotoviti zadostno število metov za vse napadalno usmerjene igralce. Miller v Washington ni prišel zgolj greti klop, ampak pokazati, da je eden najboljših strelcev z razdalje v ligi NBA. Poleg Millerja je tu še Foye, ki si velikokrat želi imeti žogo v svojih rokah. A Saunders je prepričan, da bo v ekipo vnesel prepričanje, ki ga je gojil že v Detroit Pistonsih"Moštveni uspeh je pomembnejši kot blesteča predstava posameznika."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Vroče vprašanje:
Kako je Arenasovim kolenom?
Zaenkrat kaže, da je z Arenasom, ki je sicer imel kar tri operacije levega kolena v zadnjih dveh letih, vse v redu. Na pripravljalnih tekmah je branilec 'Čarovnikov' izgledal zdravo. Kljub temu da je ekipa Washingtona pridobila nekaj talenta in raznovrstnosti pa bo v prihajajoči sezoni vse odvisno od zdravstvenega stanja igralcev.

Pozor na novinca:
Novinci letos pri Wizardsih niso zaželeni. Po zamenjavi izbora z ekipo Minnesote v prvem krogu so čarovniki v drugem krogu izbrali Jermaina Taylorja, a nato njegove ekskluzivne pravice prodali v ekipo Houston Rocketsov.

Prišli: Mike Miller (Minnesota), Randy Foye (Minnesota), Fabricio Oberto (Detroit)
Odšli: Etan Thomas (Minnesota), Darius Songaila (Minnesota), Oleksiy Pecherov (Minnesota)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.