Jan Oblak drugi vratar sveta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pri nogometnem portalu goal.com med trideset najboljših uvrstili tudi enega Slovenca.
Oglej si celoten članek

Ob poplavi nogometnih nagrad in lestvic najboljših nogometašev na svetu v letu 2016 med bolj vidne sodi tudi lestvica velikega nogometnega portala goal.com. Za njo so glasovali uredniki vseh 38 edicij omenjenega portala, igralce pa so na lestvico uvrščali po konstantnosti predstav, igre na velikih tekmah, nogometne zapuščine in uspešnosti rezultatov njihovih klubov in reprezentanc.

Med petdeseterico se je znašel tudi Slovenec. Jan Oblak je bil uvrščen na 29. mesto, od je eden od četverice čuvajev mrež, ki so se znašli na lestvici. Za Škofjeločana so uredniki uvrstili Davida de Geo (45.), Manuela Neujerja (33.), pred vratarjem madridskega Atletica pa se je znašel le 38-letni Gianluigi Buffon (20.).

"Navijači rojiblancosov so se leta 2014 bali, da ne bo nihče mogel nadomestiti Thibauat Courtoisa, ki se je vrnil k Chelseaju, a zdaj imajo v Janu Onlaku na voljo še boljšega vratarja. Slovenec je v minuli sezoni La Lige osvojil nagrado Zamora, prejel je le 18 zadetkov na 38 tekmah (izenačil je rekord lige), bil je tudi eden ključnih mož ob uvrstitvi Atletica v finale lige prvakov.  Vrhunec je bila njegova obramba enajstmetrovke Thomasu Müllerju v polfinalu," so ob uvrstitvi Oblaka na lestvico zapisali pri goal.com.

Na portalu so doslej sicer razkrili imena, ki se nahajajo od 50. do 11. mesta na lestvici, prva deseterica pa še ni objavljena. Paul Pogba, najdražji igralec v zgodovini nogometa, je bil na primer uvrščen na 15. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.