Jan Oblak v sporu z Benfico

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak še vedno ne ve, kje bo nadaljeval svojo kariero. Z Benfico je v sporu glede svojega statusa.
Oglej si celoten članek

Portugalski podprvak Benfica je že prvega julija začel priprave na novo sezono, a Jana Oblaka v Lizboni še niso videli. Tako so Orli sprožili disciplinski postopek, s čimer pa se razumljivo ne strinjajo vratarjevi zastopniki, ki trdijo, da Škofjeločan ni več član slovitega kluba s stadiona Luz.

"Jan je pogodbo podpisal kot mladoletnik in zato ga dogovor ne veže več, iztekel se je s koncem pretekle sezone," je za portugalski Record dejal Oblakov menedžer Miha Mlakar, ki se sklicuje na pravile Fife in portugalske nogometne zveze. Po slednjih se z mladoletnikom ne da skleniti dogovora, daljšega od treh let in tako naj bi se pogodba Benfice z Oblakom to poletje iztekla.

Nova pogodba ali ne?

Slovenski vratar je namreč leta 2010 za 1,7 milijona evrov prestopil k Benfici, potem ko je kot mladenič zablestel v golu ljubljanske Olimpije. Portugalski klub zatrjuje, da je Slovenec leta 2011 sklenil nov dogovor za še dodatna tri leta, torej do leta 2016. Letos spomladi je najtrofejnejši portugalski kolektiv Oblaku ponudil tudi novo, donosnejšo pogodbo, ki pa z vratarjeve strani še ni bila potrjena ali zavrnjena.

Razplet bi lahko dalo šele razsojanje vrhovnega organa Fife. V primeru razsodbe v korist Oblaka bi lahko slovenski vratar že kmalu postal prvi čuvaj mreže kakšnega drugega kluba. Pri Benfici se mu letos namreč ponovno obeta posoja, na kateri je preživel zadnje tri sezone. Nazadnje je branil za Rio Ave.

Že dokaj izkušen vratar

Vsega skupaj je Oblak zbral že 84 nastopov na uradnih članskih tekmah, čeprav šteje šele 20 let. Od tega je 44 nastopov zabeležil v elitni portugalski ligi, dvakrat pa je branil tudi za slovensko člansko reprezentanco.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:16 13. Julij 2013.

    Ne vem kdo je bolj neumen. Oblak al njegov menedžer k misl, da je toplo vodo odkril, ker takole se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.