Janežič zmagal v Zagrebu

Foto: EPA Luka Janežič
Zmaga slovenskega atleta v teju na 400 metrov.
Oglej si celoten članek

Luka Janežič je v Zagrebu edini med slovenskimi atleti dosegel zmago na tradicionalnem 68. Hanžekovićevem memorialu, najmočnejšem hrvaškem atletskem mitingu. Paradno 400-metrsko razdaljo je pretekel v 46,03 sekunde. Bolj kot sam izid je bil v ospredju zanimiv finiš tekme, v katerem je slovenski reprezentant za vsega stotinko sekunde ugnal Mohameda Abasa Nasirja iz Katarja.

Na stopničke se je uvrstila še Eva Muster z dosežkom 12,94 metra v troskoku, ugnala jo je le Romunka Andrea Panturiou, ki je skočila 13,63 metra.

Dosežek Za več kot pet sekund izboljšan slovenski rekord

Žan Rudolf je bil osmi v teku na 800 metrov, a ob tem z 1:46,97 dosegel najboljši letošnji izid. Osma, a med vsega osmimi tekmovalkami, pa je bila v metu diska tudi Veronika Domjan, ki ni imela svojega dne, saj je za sedmouvrščeno Hrvatico Marijo Tolj zaostala skoraj štiri metre.

Med boljšimi dosežki velja izpostaviti Američana Ryana Crouserja, ki je kroglo sunil 22,09 metra daleč, ter Luvo Manyonga iz JAR, ki je v daljino skočil 8,46 metra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.