Šport
344 ogledov

Za več kot pet sekund izboljšan slovenski rekord

Mišmaš Reševalni pas/Twitter
Odličen rezultat slovenske atletinje.

Slovenska atletinja Maruša Mišmaš je na mednarodnem mitingu Istaf v Berlinu postavila nov državni rekord v teku na 3000 metrov zapreke. Z rezultatom 9:28,61 minute je prepričljivo premagala svojo staro rekordno znamko 9:34,28, ta rezultat je postavila na letošnjem svetovnem prvenstvu, prav tako v Berlinu.

Mišmaševa je sicer zasedla četrto mesto, zmagala je Američanka Collen Quigley (9:10,27), drugo mesto je zasedla Kenijka Daisy Jepkemei (9:14,66), tretje pa Avstralka Genevieve Lacaze (9:23,69).

Četrto mesto je na istem mitingu v metu kopja osvojila tudi Martina Ratej, njen rezultat 57,16 metra pa ni bil nič posebnega. Z metom 62,70 metra je zmagala Avstralka Kelsey-Lee Roberts.

Na mitingu se je od kariere poslovil olimpijski prvak v metu diska iz Londona 2012 Nemec Robert Harting. Poslovil se je z drugim mestom, boljši od njega je bil njegov brat Christoph, olimpijski prvak iz Ria.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice