Šport
6297 ogledov

Kamera ujela, kako je sodnik atletu "pomagal" do rekorda

Vedran Samac PrtSc
Srbsko atletiko pretresa škandal, ki se je pripetil na poletnem mitingu prijateljstva v Sremski Mitrovici.

Metalec kopja Vedran Samac je na mitingu v Sremski Mitrovici postavil nov srbski državni rekord, a tega verjetno ne bodo priznali, saj je sodnik premaknil kopje in, kot je razvidno s posnetka, za nekaj korakov podaljšal met, da bi prišel do daljave.

christian schenk Skesanec Šport Nekdanji olimpijski prvak priznal uporabo dopinga

Kot je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug, je na dosežek metalca kopja padla senca dvoma. Po svetovnem spletu je namreč zaokrožil posnetek, ki kaže, kako je sodnik na mitingu najprej premaknil kopje, nato prestopil za nekaj korakov naprej ter kolegu merilcu daljav nakazal, do kam naj izmeri daljavo, kot da bi želel atletu pomagati, da pride do rezultata 85,60 metra, ki ga je potem izmeril merilec.

V skladu s prvotno objavo je Samac podrl rekord star kar 31 let. Njegov lastnik je še vedno Sead Krdžalić, ki je leta 1987 kopje zalučal 83,35 metra. Iz Atletske zveze Srbije so sporočili, da bodo uvedli preiskavo ter preverili, ali je nova rekordna znamka sploh veljavna.

"Skozi celotno sezono sem bil na tem, da bi kopje vrgel prek 83 metrov. Zdaj se mi je končno vse postavilo na svoje mesto. Nastopil sem na veliko kakovostnih mitingov po Evropi. Sem zdrav in to je bil najboljši recept, kako priti do takšnega dosežka. Šele prihodnje leto bom lahko dokazal svojo pravo vrednost," je takoj po mitingu sporočil nesojeni rekorder.

Komentarjev 2
  • minimaxi 10:13 29.avgust 2018.

    Srb pa Vedran??? Hahaha,dokaz več, da so Srbi in Hrvati iz istega plemena. Plemena Žuto govno. Majhna razlika je, smrad je isti

  • Waltter 05:37 29.avgust 2018.

    Sicer posnetek ni najbolj dober da bi lahko karkoli iz tega ugotovil, sicer meče senco dvoma na pravilno daljavo. Vendar če podrobno pogledaš kopje ki ga dvigne njegov prvi del kje laži in potegneš vzporednico z črto daljave je nekako ...prikaži več to tu tu. Ampak kako je prestopal sodnik in njegove poteze pa nekako dajejo vtis starega mačka ki še ni navajen na novo tehnologijo, sicer je pogledal če ga kdo snema vendar sokolovo oko telefonov več ne vidi :-)