Jani Brajkovič v Astani?

Foto: Žurnal24 Janeza Brajkoviča so po razpadu Discovery Chanella vsi videli v roza dresu nemšk
Janez Brajkovič je odpovedal nastop na cestnem SP v kolesarstvu, ki se zadnji teden septembra začenja v Stuttgartu. "Težava ni poškodba, pač pa zdravje. Sezona je zame končana," nam je v telefonskem pogovoru zatrdil eden najbolj obetavnih mladih svetovnih kolesarjev.
Oglej si celoten članek

Nekdanji svetovni prvak v vožnji na čas v kategoriji do 23 let je bil v zadnjem času daleč od prave forme, tudi zaradi poškodbe. Vuelto, ki ga je lani, ko je v sedmi etapi oblekel zlato majico vodilnega, izstrelila med zvezde, je končal z odstopom.

In kje bo Janez Brajkovič nadaljeval kariero? Kot vse kaže, ga je v svojem okrilju le uspelo obdržati nekdanjemu športnemu direktorju Discovery Chanella Johanu Bruynellu, ki je prejel mamljivo denarno ponudbo Astane. 23-letni Belokranjec do uradnega podpisa pogodbe z novo ekipo še molči. "Uradno še nisem podpisal ničesar, zato o tem ne morem govoriti. Vse bo znano v roku desetih dni, takrat bom o tem povedal kaj več. Moja velika želja je bila ostati skupaj z Bruyneelom," je izdal Brajkovič, ki se je po razpadu ekipe Discovery Chanell še nedolgo nazaj čustveno poslavljal od Bruyneela in bil z eno nogo že v ekipi T-Mobila.


Johan Bruynell (levo, desno je sedemkratni zaporedni zmagovalec Dirke po Franciji Lance Armstrong) je pred časom oznanil, da po razpadu Discoveryja odhaja v pokoj. © AFP

 

Visokoleteča in bogata ekipa Astane je letošnjo sezono bolj kot po uspehih zaznamovala z dopingškimi aferami. Švicarsko moštvo, ki ga sponzorira kazahstansko glavno mesto Astana, je imelo v svojih vrstah na dirki po Franciji grešnika med svojimi glavnimi kolesarji, Kazahstanca Andreja Kašečkina in Aleksandra Vinokurovova. 43-letni Bruyneel naj bi v svoji ekipi obdržal vse kolesarje Discoveryja, ki imajo še veljavne dvoletne pogodbe, tudi zmagovalca Toura Španca Alberta Contadorja .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.