Šport
18 ogledov

Jani Brajkovič v Astani?

Janeza Brajkoviča so po razpadu Discovery Chanella vsi videli v roza dresu nemšk Žurnal24 main
Janez Brajkovič je odpovedal nastop na cestnem SP v kolesarstvu, ki se zadnji teden septembra začenja v Stuttgartu. "Težava ni poškodba, pač pa zdravje. Sezona je zame končana," nam je v telefonskem pogovoru zatrdil eden najbolj obetavnih mladih svetovnih kolesarjev.

Nekdanji svetovni prvak v vožnji na čas v kategoriji do 23 let je bil v zadnjem času daleč od prave forme, tudi zaradi poškodbe. Vuelto, ki ga je lani, ko je v sedmi etapi oblekel zlato majico vodilnega, izstrelila med zvezde, je končal z odstopom.

In kje bo Janez Brajkovič nadaljeval kariero? Kot vse kaže, ga je v svojem okrilju le uspelo obdržati nekdanjemu športnemu direktorju Discovery Chanella Johanu Bruynellu, ki je prejel mamljivo denarno ponudbo Astane. 23-letni Belokranjec do uradnega podpisa pogodbe z novo ekipo še molči. "Uradno še nisem podpisal ničesar, zato o tem ne morem govoriti. Vse bo znano v roku desetih dni, takrat bom o tem povedal kaj več. Moja velika želja je bila ostati skupaj z Bruyneelom," je izdal Brajkovič, ki se je po razpadu ekipe Discovery Chanell še nedolgo nazaj čustveno poslavljal od Bruyneela in bil z eno nogo že v ekipi T-Mobila.


Johan Bruynell (levo, desno je sedemkratni zaporedni zmagovalec Dirke po Franciji Lance Armstrong) je pred časom oznanil, da po razpadu Discoveryja odhaja v pokoj. © AFP

 

Visokoleteča in bogata ekipa Astane je letošnjo sezono bolj kot po uspehih zaznamovala z dopingškimi aferami. Švicarsko moštvo, ki ga sponzorira kazahstansko glavno mesto Astana, je imelo v svojih vrstah na dirki po Franciji grešnika med svojimi glavnimi kolesarji, Kazahstanca Andreja Kašečkina in Aleksandra Vinokurovova. 43-letni Bruyneel naj bi v svoji ekipi obdržal vse kolesarje Discoveryja, ki imajo še veljavne dvoletne pogodbe, tudi zmagovalca Toura Španca Alberta Contadorja .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.