Janica Kostelić se vrača v beli cirkus

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ena najboljših alpskih smučark vseh časov se iz anonimnosti vrača na bele strmine, kjer se bo preizkusila v novi vlogi.
Oglej si celoten članek

Legendarna hrvaška smučarka in nekdanja državna sekretarka za šport Janica Kostelić se je lotila novega izziva.

Kot kaže, bo šla 38-letnica, ki je v karieri osvojila kar tri velike kristalne globuse, po stopinjah svojega brata Ivice oziroma očeta Anteja, saj bo svoje bogato smučarsko znanje delila z mladimi hrvaškimi upi.

Trenutno je na Hrvaškem največ pozornosti deležna komaj 16-letna Zrinka Ljutić, ki je v italijanski Soldi debitirala z 21. mestom na veleslalomski FIS-tekmi.

Dosežek sam po sebi ne bi bil tako impresiven, če ne bi mladenka na tekmi nastopila s startno številko 114, nato pa zabeležila še drugi čas finalne vožnje. Na drugi tekmi je s startno številko 106 zasedla deveto mesto.

Foto: Profimedia janica kostelić Na Hrvaškem so v luči odmevnih dosežkov že razglasili prihod "nove Janice Kostelić", Ljutićeva pa je po hitrem postopku pridobila status A reprezentanke. Obetavna smučarka trenira pod vodstvom očeta Amirja, ki ga naši južni sosedi že enačijo z legendarnim Antejem.

"Da se o Zrinki govori kot o naslednici Janice Kostelić, smo se že navadili. Vedno je tako, kadar se pojavi nov talent. Sčasoma bo moja hči vse bolj postajala Zrinka in vse manj 'nova Janica'," je za hrvaške medije dejal smučarkin trener in dodal, da pričakuje dvig rezultatske krivulje, ki bo premo sorazmeren z napredovanjem po startni vrsti. Ljutićevi bo na karierni poti pomagala Kostelićeva, ki se po navedbah hrvaških novinarjev podaja v trenerske vode.

Janica je po umiku s funkcije državne sekretarke živela v anonimnosti in se posvečala materinstvu. O tem je nedavno spregovoril njen brat Ivica, ki je razkril, da je umiku delno botroval incident v Supetarju, kjer je bila nekdanja smučarka tarča verbalnih napadov navijaške skupine Torcida.

Foto: Instagram ivica janica kostelić

"Grozno je bilo, kar se ji je zgodilo v Supetarju. Takšnega madeža se ne da kar tako izbrisati. Takrat me je res skrbelo zanjo," je povedal Ivica in dodal: "Janica je mama in se posveča materinstvu. Za vse drugo boste morali vprašati njo."

Očitno je zdaj začutila, da je prišel čas za nov izziv, našla pa ga je kje drugje kot na belih strminah.

Janica Kostelić je v karieri zbrala tri velike in sedem malih globusov. Je štirikratna olimpijska prvakinja in dvakrat podprvakinja, pohvali pa se lahko tudi s petimi naslovi svetovne prvakinje. V karieri je zabeležila 30 zmag in 55 uvrstitev na stopnilčke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.