Janja Garnbret do dvojčka, tekmice niti do kolen

Foto: Facebook Janja Garnbret.
Foto: Facebook Janja Garnbret.
Olimpijska prvakinja je v Innsbrucku še drugič zmagala.
Oglej si celoten članek

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je po balvanih v Innsbrucku zmagala tudi na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. V nocojšnjem finalu je prikazala najboljšo predstavo. Ni osvojila vrha smeri, je pa bil njen dosežek, osvojila je višino 39+, daleč najboljši. Druga slovenska finalistka Mia Krampl je osvojila šesto mesto.

Garnbret je imela v soboto tretji izid polfinala, Krampl pa petega. Garnbret je v finalu osvojila 24. zmago v svetovnem pokalu v disciplini težavnost. To je bila 39. zmaga v svetovnem pokalu za 24-letno Korošico.

Ob olimpijski prvakinji je v sobotnem polfinalu nastopilo še pet Slovenk. Lucija Tarkuš je bila 14., Vita Lukan 17., Lučka Rakovec 18., Sara Čopar pa 25.

Zmagoslavje olimpijske šampionke v balvanih in težavnosti je zelo dobra napoved za svetovno prvenstvo avgusta v Bernu, kjer bo Garnbret lovila vozovnico za olimpijske igre v Parizu 2024, kjer bo na sporedu kombinacija balvani-težavnost.

Moški finale bo minil brez slovenskih predstavnikov. Luka Potočar in Martin Preskar sta v polfinalu zasedla 14. oz. 20. mesto.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:49 19. Junij 2023.

    Bravo Janja!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.