Šport
1376 ogledov

Janja Garnbret do dvojčka, tekmice niti do kolen

Janja Garnbret športno plezanje Facebook Janja Garnbret.
Olimpijska prvakinja je v Innsbrucku še drugič zmagala.

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je po balvanih v Innsbrucku zmagala tudi na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. V nocojšnjem finalu je prikazala najboljšo predstavo. Ni osvojila vrha smeri, je pa bil njen dosežek, osvojila je višino 39+, daleč najboljši. Druga slovenska finalistka Mia Krampl je osvojila šesto mesto.

Garnbret je imela v soboto tretji izid polfinala, Krampl pa petega. Garnbret je v finalu osvojila 24. zmago v svetovnem pokalu v disciplini težavnost. To je bila 39. zmaga v svetovnem pokalu za 24-letno Korošico.

Ob olimpijski prvakinji je v sobotnem polfinalu nastopilo še pet Slovenk. Lucija Tarkuš je bila 14., Vita Lukan 17., Lučka Rakovec 18., Sara Čopar pa 25.

Zmagoslavje olimpijske šampionke v balvanih in težavnosti je zelo dobra napoved za svetovno prvenstvo avgusta v Bernu, kjer bo Garnbret lovila vozovnico za olimpijske igre v Parizu 2024, kjer bo na sporedu kombinacija balvani-težavnost.

Moški finale bo minil brez slovenskih predstavnikov. Luka Potočar in Martin Preskar sta v polfinalu zasedla 14. oz. 20. mesto.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1