''Januarja bom podpisal z Bayernom''

Foto: EPA
Foto: EPA
Napadalec Borussie Dortmund Robert Lewandowski je razkril, da bo januarja podpisal predpogodbo z Bayern Münchnom.
Oglej si celoten članek

Nesojena selitev Roberta Lewadowskega, ki se je želel v poletnem prestopnem roku pridružiti Bayernu iz Münchna, bo dobila svoj epilog. Napadalec Borrussie iz Dortmunda je namreč razkril, da bo januarja z Bavarci podpisal predpogodbo.

Lewandowski v zaključku lanske sezone ni skrival želje, da bi se preselil v München, kamor je odšel tudi njegov nekdanji soigralec Mario Götze. Poskus podpisa z Lewandowskim je odnesel Maria Gómeza, ki se je preselil k Fiorentini. Borussia je svojemu varovancu takrat zabičala, da se lahko Bayernu pridruži šele po izteku pogodbe, ki poteče leta 2014.

Foto: EPA pep guardiola Petindvajsetletnik je Bavarcem že posredoval svoje pogoje, januarja pa bo s klubom podpisal predpogodbo. Na vprašanje, ali bo oznanil svojo selitev k Bayernu, je Lew povedal: ''Da, ker zdaj lahko uradno podpišem pogodbo.''

Nepogrešljiv v Dortmundu

Lewandowski je bil eden izmed ključnih nogometašev nemškega prvoligaša, ki se je v lanski sezoni moral zadovoljiti z drugim mestom tako v domači Bundesligi kot evropski Ligi prvakov. Poljak je dosegel 36 golov v vseh tekmovanjih, postal pa je prvi nogometaš v zgodovini, ki je dosegel štiri gole v polfinalu Lige prvakov. Na prvi tekmi je lastnoročno premagal Real Madrid.

Lewandowskega so v poletnem prestopnem roku povezovali še z Realom, Manchester Cityjem in Chelseajem, vendar je bil Poljak odločen, da odide k Bayernu. Kot kaže, mu je uspelo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.