Šport > Nogomet
19 ogledov

''Januarja bom podpisal z Bayernom''

Sport 13.05.12, Robert Lewandowski, poljski nogometas, foto: EPA EPA
Napadalec Borussie Dortmund Robert Lewandowski je razkril, da bo januarja podpisal predpogodbo z Bayern Münchnom.

Nesojena selitev Roberta Lewadowskega, ki se je želel v poletnem prestopnem roku pridružiti Bayernu iz Münchna, bo dobila svoj epilog. Napadalec Borrussie iz Dortmunda je namreč razkril, da bo januarja z Bavarci podpisal predpogodbo.

Lewandowski v zaključku lanske sezone ni skrival želje, da bi se preselil v München, kamor je odšel tudi njegov nekdanji soigralec Mario Götze. Poskus podpisa z Lewandowskim je odnesel Maria Gómeza, ki se je preselil k Fiorentini. Borussia je svojemu varovancu takrat zabičala, da se lahko Bayernu pridruži šele po izteku pogodbe, ki poteče leta 2014.

pep guardiola | Avtor: EPA EPA
Petindvajsetletnik je Bavarcem že posredoval svoje pogoje, januarja pa bo s klubom podpisal predpogodbo. Na vprašanje, ali bo oznanil svojo selitev k Bayernu, je Lew povedal: ''Da, ker zdaj lahko uradno podpišem pogodbo.''

Nepogrešljiv v Dortmundu

Lewandowski je bil eden izmed ključnih nogometašev nemškega prvoligaša, ki se je v lanski sezoni moral zadovoljiti z drugim mestom tako v domači Bundesligi kot evropski Ligi prvakov. Poljak je dosegel 36 golov v vseh tekmovanjih, postal pa je prvi nogometaš v zgodovini, ki je dosegel štiri gole v polfinalu Lige prvakov. Na prvi tekmi je lastnoročno premagal Real Madrid.

Lewandowskega so v poletnem prestopnem roku povezovali še z Realom, Manchester Cityjem in Chelseajem, vendar je bil Poljak odločen, da odide k Bayernu. Kot kaže, mu je uspelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.