Šport > Nogomet
5 ogledov

Lewandowski žalosten, toda spoštuje odločitev

Lewandowski Klopp Borussia Dortmund Bad Ragaz Švica priprave trening EPA
Robert Lewandowski, napadalec Borussie Dortmunda, je na pripravah v Švici spregovoril o razočaranju nad svojo propadlo selitvijo k Bayernu.

Vse je bilo pripravljeno, da Robert Lewandowski po fantastični sezoni pri Borussii Dortmundu zapusti finaliste zadnje sezone Lige prvakov, a so njegov napovedan prestop k Bayernu blokirali vodilni pri rudarjih, čeprav naj bi se vse potrebno dogovorili že mesece pred koncem tekmovalnega leta.

Po številnih špekulacijah in nenadnem odhodu Maria Götzeja, ki je s plačilom odkupne klavzule prav tako okrepil največje rivale iz Münchna, so pri Dortmundu zatrdili, da Lewandowski letos ne bo odšel k Bayernu in da je verjetnejše, da bo bavarskega velikana okrepil ob izteku svoje pogodbe naslednje leto.

"Če se želijo odreči veliki količini denarja ..."

"Kot vedno sem za BVB v drugi polovici sezone dal vse od sebe. Igral sem in zabijal, misleč, da mi bodo poleti dovolili prestop," je v pogovoru za Sport Bild dejal Lewandowski, ki se z rumeno-črnimi v Švici pripravlja na začetek svoje očitno zadnje sezone v Porurju.

"Po pogovorih sem bil prepričan, da mi bodo dovolili, da se prosto odločim o svojem prestopu. Potem se je vse spremenilo. Na žalost moram zaradi te situacije zdaj ostati tukaj. Presenečen sem zaradi njihovih potez, ampak če se želi BVB odreči veliki količini denarja zame, potem moram to spoštovati."

Jezni Gómez odšel tudi zaradi Lewija

Da "nikoli niso dvomili o njegovem karakterju", je po Poljakovi odločitvi, da bo spoštoval želje svojega kluba, že dejal izvršni direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke. Medtem je tudi novi član Fiorentine Mario Gómez priznal, da je "primer Lewandowski" igral veliko vlogo pri njegovi selitvi iz Münchna.

"Moj odhod je bil zahrbten proces. Želja kluba po Robertu Lewandowskemu se je povečevala," je povedal Gómez. "V drugi polovici sezone se je izkazalo, da so si vsi želeli, da bi se moj čas pri Bayernu končal." Nemški reprezentant je še dejal, da ga je Bayernovo poslovanje "ujezilo".

"Razburjeni tudi drugi napadalci"

"To je bil tudi razlog, da v zadnjih dveh ali treh mesecih nisem govoril z mediji. Nisem bil niti prizadet niti si nisem želel izbruhniti v medijih. Odzval sem se na govorice glede Lewandowskega in rekel, da bi morali o tem vprašati klub, ne mene. Potem so mi javno povedali, da se moramo igralci s temi govoricami spopasti na miren način."

"Ni bilo nobene podpore napadalcem, ki so bili že v klubu. Rekli so nam, naj ne dramatiziramo. Takrat sem rekel: 'Jaz bom sproščen, da vidimo, ali bo kdo odgovoril na vprašanja o Lewandowskem, ki mi jih vedno postavljajo.' Nihče ni storil tega. Nihče ni bil pripravljen odgovoriti na dva milijona vprašanj o njem. Razburjeni so bili tudi drugi napadalci v ekipi."

Da bo Mariu lažje pri srcu, prilagamo najnovejšo različico njegove ponarodele pesmi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.