Janus določil ekipo za novoletno turnejo

Foto: Profimedia
Znana je slovenska osmerica za prestižno tekmovanje smučarskih skakalcev.
Oglej si celoten članek

Potem, ko je glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus že v sredo potrdil, da bodo na prestižni novoletni turneji nastopili Jernej Damjan, Peter Prevc, Anže Semenič in Žiga Jelar, je po današnjem treningu v Planici seznamu dodal še štiri imena, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.
                                                 
Janus bo v Nemčiji računal še na četverico: Timi Zajc, Tilen Bartol, Jurij Tepeš in Domen Prevc. Tepeš bo dobil priložnost na prvi tekmi v Oberstdorfu, v Garmisch Partenkirchnu pa ga bo zamenjal mlajši od bratov Prevc. Jelar in Zajc bosta letos na turneji debitirala. Vsi pa bodo formo zadnjič preizkusili v soboto, ko bo v Planici državno prvenstvo. Na turnejo ne potuje eden najvidnejših članov ekipe v zadnjih letih - Robert Kranjec. 

Glede na dosedanje dosežke slovenskih skakalcev trener poudarja, da letos prvič ekipa nima konkretnih ciljev. "Te dni je v Planici idilično trenirati. Pridno bomo izkoristili priložnost in se skušali čim bolje pripraviti na prihajajoče tekme. Ekipo bom do konca določil po jutrišnjem treningu. Seveda me zanimajo rezultati med deseterico. Glede na 'knockout' sistem, po katerem potekajo tekme, in glede na to, da so letos razlike izjemno majhne, bo zelo težko. Mi smo bolj v ozadju in počasi ščipamo naprej," je na sredini predstavitvi dejal Janus.

Prvi vrhunec sezone Damjan si je zastavil cilj, Prevc brez pričakovanj

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.