Janus kmalu bivši trener

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska reprezentanca bo v naslednji sezoni dobila novega prvega moža.
Oglej si celoten članek

Slovenski skakalci so v tej sezoni zabeležili dve zmagi, vrhunec zime pa je bila srebrna kolajna na svetovnem prvenstvu v poletih. Veliko razočaranje so bile nato olimpijske igre. Goran Janus, ki si je v preteklih sezonah prislužil etiketo najuspešnejšega slovenskega trenerja v zgodovini, je za TV Slovenija ocenil sezono: "Zelo težka in dolga sezona je za nami, pika na i je bilo svetovno prvenstvo v poletih, kjer smo osvojili srebrno medaljo. Imeli smo lepe uvrstitve na poletih. Danes je bil Domen recimo zrel za stopničke, vendar je bil le predskakalec. Glede nove sezone bomo videli, zdaj nas čakajo analize in pogovori." 

Janus je dirigentsko palico slovenske reprezentance prevzel že leta 2011, po izjemni sezoni 2015/16, ko je Peter Prevc popolnoma pokoril konkurenco, pa so izidi nazadovali. Mnogi so prepričani, da je napočil čas za spremembo. Prevc naj bi bil manj zadovoljen z delom trenerjev kot pred dvema letoma, tudi Robert Kranjec pa je izrazil razočaranje nad komunikacijo v izbrani vrsti. Gre za med aktivnimi skakalci najuspešnejša Slovenca, njuno mnenje pa bi znala upoštevati tudi stroka.

Ocena je štirica Janus: Še imam dovolj energije za vodenje reprezentance

Na potezi je zdaj Ljubo Jasnič, prvi mož zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS), ki bo s sodelavci ključen pri določanju trenerske zasedbe.

"V ponedeljek in torek se bomo pogovarjali. Do menjave mora priti. To je povsem normalno. Ljudje se po osmih letih naveličajo drug drugega, z vsem spoštovanjem in priznanjem, kar je bilo narejeno. V naslednjih dveh, treh dneh bo vse jasno kar se tiče imen in priimkov," je za Sportal dejal Jasnič.

Foto: Saša Despot Planica 2018

Kandidati za novega glavnega trenerja so po njegovih besedah trije, prav vsi so Slovenci, zbor pa se bo o najprimernejšem odločil na podlagi razvojnih projektov, ki jih bodo predstavili. Odločitev naj bi bila znana predvidoma do četrtka. "Želel bi, da se stvari čim prej zaključijo, da lahko začnemo z novimi programi. Želim si, da bomo do 1. maja popolnoma pripravljeni na novo sezono tako na strokovnem kot tudi finančnem področju."

Inovator "Zaradi Petra Prevca je bil ego ranjen le kakšno sekundo"

Prihodnja vloga Gorana Janusa v reprezentanci še ni določen: "Nobenemu ne bomo rekli adijo, nobenemu ne bomo zaprli vrata. Vsi so koristni - v kakšni vlogi, pa bo stvar pogovorov." Jasnič meni, da nikakor ne gre spregledati dosežke 47-letnega strokovnjaka, ki je slovensko reprezentanco prevzel v času, ko ni redno dosegala točk v svetovnem pokalu in jo popeljal med najboljše reprezentance v svetovnem pokalu. "Goran je pustil svoj pečat, ta pečat bo ostal. Zadnji dve leti sta bili nekoliko slabši, ampak zato ne izgubi svojega sijaja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 06:46 26. Marec 2018.

    Jasnič go home !

  • 20:24 25. Marec 2018.

    Se veliko govori o gorenjskem ljubiteljskem gostincu in navdušencu za skoke ,ki naj bi zasedel njegov stolček . Kdo je …

  • 15:30 25. Marec 2018.

    Najbolj pameten je pa ta fosil Ljubo Jasnič,kateri je pripojen na državne aparature že desetletja. In ta bo govoril o …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.