Japonci po nastopu domačega asa v nejeveri

Foto: Epa
Foto: Epa
Plavalne kvalifikacije so imele presenetljiv razplet.
Oglej si celoten članek

Japonski svetovni prvak Daiya Seto je končal že v predtekmovanju plavalcev na 400 m mešano, s tem pa so gostitelji olimpijskih iger v Tokiu presenetljivo ostali brez pomembnega orožja za odličja. Seto je trikratni svetovni prvak v tej disciplini in je bil pred petimi leti na OI v Riu de Janeiru tretji.

Seto je bil deveti s časom 4:10,54 minute ter je za 34 stotink zaostal za Britancem Maxom Litchfeldom, ki si je kot zadnji zagotovil nedeljski finale najboljše osmerice. Z rekordom Oceanije je bil najhitrejši Avstralec Brendon Smith (4:09,27).

Od samostojnosti Kolesarstvo osmi šport z olimpijsko kolajno na POI

Izpadu se je izognila madžarska zvezdnica Katinka Hosszu. Trikratna olimpijska zmagovalka pa ni bila prepričljiva prav tako na 400 m mešano, kjer si je s sedmim dosežkom zagotovila finale. Na tej razdalji devetkratna svetovna prvakinja v dolgih bazenih brani zlato iz Ria de Janeira, tam je bila še zlata na 200 m mešano, 100 m hrbtno in srebrna na 200 m hrbtno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.