Japonska leta 2010 brez velike nagrade

Foto: Žurnal24 Progo pod sveto goro Fudži so pred leti popolnoma prenovili, a zdaj je vse delo
Japonski avtomobilski velikan Toyota je že dolgo časa v rdečih številkah, iz katerih se krčevito želi izviti. Ena izmed potez novega vodstva je umik z dirke za VN Japonske.
Oglej si celoten članek

Vodstvo dirkališča Fuji International Speedway, ki je v lasti Toyote, se je odločilo, da leta 2010 ne bo gostilo dirke za VN Japonske. Kot glavni razlog navajajo svetovno gospodarsko krizo: "Zelo težko bi gostili veliko nagrado v formuli ena, medtem ko nam grozi propadanje gospodarskega okolja, znakov o okrevanju pa ni," so zapisali v današnji izjavi za javnost. Dirkališče je v 93,4-odstotni lasti koncerna Toyota Motor Corporation in je VN Japonske po 30-letni "odsotnosti" gostilo leta 2007 in 2008 ter tako za kratek čas nadomestilo Suzuko (v večinski lasti Honde), ki bo dirko znova gostila letos.

Predstavnik za stike z javnostmi pri dirkališču Fudži, Keidži Sato, je še dodal, da še ni jasno, ali bo namesto odpovedane velike nagrade v prihodnji sezoni dirko na Japonskem gostila katera druga steza. Toyota umika dirke ni komentirala, je pa to jasna poteza novega vodstva japonskega velikana na čelu z novim predsednikom Akiom Tojodo. Vnuk ustanovitelja Toyote Kičiro Tojoda ima pred seboj namreč težko nalogo, po tem ko je junija prevzel podjetje. Samo v lanskem fiskalnem letu (do marca) so izgubili neverjetnih in seveda rekordnih 4,6 milijarde dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.