Šport > Moto športi
2 ogledov

Japonska leta 2010 brez velike nagrade

Progo pod sveto goro Fudži so pred leti popolnoma prenovili, a zdaj je vse delo Žurnal24 main
Japonski avtomobilski velikan Toyota je že dolgo časa v rdečih številkah, iz katerih se krčevito želi izviti. Ena izmed potez novega vodstva je umik z dirke za VN Japonske.

Vodstvo dirkališča Fuji International Speedway, ki je v lasti Toyote, se je odločilo, da leta 2010 ne bo gostilo dirke za VN Japonske. Kot glavni razlog navajajo svetovno gospodarsko krizo: "Zelo težko bi gostili veliko nagrado v formuli ena, medtem ko nam grozi propadanje gospodarskega okolja, znakov o okrevanju pa ni," so zapisali v današnji izjavi za javnost. Dirkališče je v 93,4-odstotni lasti koncerna Toyota Motor Corporation in je VN Japonske po 30-letni "odsotnosti" gostilo leta 2007 in 2008 ter tako za kratek čas nadomestilo Suzuko (v večinski lasti Honde), ki bo dirko znova gostila letos.

Predstavnik za stike z javnostmi pri dirkališču Fudži, Keidži Sato, je še dodal, da še ni jasno, ali bo namesto odpovedane velike nagrade v prihodnji sezoni dirko na Japonskem gostila katera druga steza. Toyota umika dirke ni komentirala, je pa to jasna poteza novega vodstva japonskega velikana na čelu z novim predsednikom Akiom Tojodo. Vnuk ustanovitelja Toyote Kičiro Tojoda ima pred seboj namreč težko nalogo, po tem ko je junija prevzel podjetje. Samo v lanskem fiskalnem letu (do marca) so izgubili neverjetnih in seveda rekordnih 4,6 milijarde dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.