Je bila to najboljša obramba na prvenstvu?

Foto: Epa
Foto: Epa
Švedski vratar je v polfinalu svetovnega prvenstva poskrbel za izjemen vrhunec.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Švedske je presenetljivo prišla do finala SP, potem ko je v petek precej zanesljivo ugnala Francijo (32:26). 

Skandinavci, ki jim zaradi zdesetkane postave pred odhodom v Egipt nihče ni pripisoval večjih možnosti za medaljo, so slavili s pomočjo dvanajstih obramb vratarja Andreasa Palicke.

SP v rokometu Po veliki drami skandinavski finale v Kairu

Čuvaj mreže, ki si klubski kruh služi v Nemčiji pri Rhein Neckar Löwen, je posebej zablestel s posredovanjem povsem ob koncu prvega polčasa. Švedi so takrat vodili s 16:13, Francozi pa napadali za znižanje pred odmorom.

Sprva je žoga zadela Palickino vratnico, "odpadek" pa je posledično prišel v roke Valentina Porta. Slednji se je odrinil z desnega krila in nameril v zgornji kot, toda Palicka je s fantastično obrambo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Švedski vratar, čigar oče je na sever Evrope prišel iz tedanje Češkoslovaške, je po koncu polfinala prejel nagrado za najboljšega igralca tekme.

Foto: Epa Andreas Palicka SP v rokometu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.