Šport
2477 ogledov

Je bila to najboljša obramba na prvenstvu?

Andreas Palicka SP v rokometu Epa
Švedski vratar je v polfinalu svetovnega prvenstva poskrbel za izjemen vrhunec.

Reprezentanca Švedske je presenetljivo prišla do finala SP, potem ko je v petek precej zanesljivo ugnala Francijo (32:26). 

Skandinavci, ki jim zaradi zdesetkane postave pred odhodom v Egipt nihče ni pripisoval večjih možnosti za medaljo, so slavili s pomočjo dvanajstih obramb vratarja Andreasa Palicke.

Mikkel Hansen Španija Danska SP v rokometu SP v rokometu Šport Po veliki drami skandinavski finale v Kairu

Čuvaj mreže, ki si klubski kruh služi v Nemčiji pri Rhein Neckar Löwen, je posebej zablestel s posredovanjem povsem ob koncu prvega polčasa. Švedi so takrat vodili s 16:13, Francozi pa napadali za znižanje pred odmorom.

Sprva je žoga zadela Palickino vratnico, "odpadek" pa je posledično prišel v roke Valentina Porta. Slednji se je odrinil z desnega krila in nameril v zgornji kot, toda Palicka je s fantastično obrambo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Švedski vratar, čigar oče je na sever Evrope prišel iz tedanje Češkoslovaške, je po koncu polfinala prejel nagrado za najboljšega igralca tekme.

Andreas Palicka SP v rokometu | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice