Je to Prevčev največji konkurent?

Foto: EPA
Foto: EPA
Poljski smučarski skakalec Maciej Kot je na prvem merjenju moči v Kuusamu potrdil, da uspešni nastopi na poletni veliki nagradi niso bili naključni.
Oglej si celoten članek

Smučarski skakalci so v četrtek opravili kvalifikacije pred prvo tekmo sezone svetovnega pokala 2016/2017, v kateri bo Peter Prevc kot drugi Slovenec v zgodovini branil veliki kristalni globus za skupno zmago. Dolenje vaščan se v kvalifikacijah ni izkazal in pristal pri 129 metrov, kar je 12,5 metra manj od zmagovalca Macieja Kota.

Poljak je v Kuusamu potrdil odlično formo, ki jo je kazal poleti, in z najdaljšim skokom kvalifikacij potrdil status tiheha favorita. Poljak je bil prepričljivo naboljši skakalec poletne turneje, ki je trajala od sredine julija do začetka oktobra. 

Petindvajsetletnik, ki je lansko sezono v skupnem seštevku končal na 31. mestu, je dobil kar pet (Courchevel, Wisla, Einseideln, Hinzenbacj, Klingenthal) od desetih tekem in slavil z 229 točkami naskoka pred drugouvrščenim Andreasom Wellingerjem. Prevc je nastopil na petih tekmah in osvojil tretji mesti v Hinzenbachu in Klingenthalu.

Foto: EPA maciej kot

Poletna velika nagrada resda ni realni pokazatelj razmerja moči, a Kot je s prvim skokom v Kuusamu nedvomno napovedal, da bi se lahko v prihajajoči zimi vmešal v boj za najvišja mesta.

Poleg Prevca, ki je imel nastop že zagotovljen, so si vstopnico za uverturo v Kuusamu priskakali Domen Prevc (4. mesto), Jurij Tepeš (8. mesto), Nejc Dežman (27. mesto) in Anže Lanišek (39. mesto). Brez nastopa je ostal Jaka Hvala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.