Šport
74 ogledov

Je to Prevčev največji konkurent?

maciej kot EPA
Poljski smučarski skakalec Maciej Kot je na prvem merjenju moči v Kuusamu potrdil, da uspešni nastopi na poletni veliki nagradi niso bili naključni.

Smučarski skakalci so v četrtek opravili kvalifikacije pred prvo tekmo sezone svetovnega pokala 2016/2017, v kateri bo Peter Prevc kot drugi Slovenec v zgodovini branil veliki kristalni globus za skupno zmago. Dolenje vaščan se v kvalifikacijah ni izkazal in pristal pri 129 metrov, kar je 12,5 metra manj od zmagovalca Macieja Kota.

Poljak je v Kuusamu potrdil odlično formo, ki jo je kazal poleti, in z najdaljšim skokom kvalifikacij potrdil status tiheha favorita. Poljak je bil prepričljivo naboljši skakalec poletne turneje, ki je trajala od sredine julija do začetka oktobra. 

Petindvajsetletnik, ki je lansko sezono v skupnem seštevku končal na 31. mestu, je dobil kar pet (Courchevel, Wisla, Einseideln, Hinzenbacj, Klingenthal) od desetih tekem in slavil z 229 točkami naskoka pred drugouvrščenim Andreasom Wellingerjem. Prevc je nastopil na petih tekmah in osvojil tretji mesti v Hinzenbachu in Klingenthalu.

maciej kot | Avtor: EPA EPA

Poletna velika nagrada resda ni realni pokazatelj razmerja moči, a Kot je s prvim skokom v Kuusamu nedvomno napovedal, da bi se lahko v prihajajoči zimi vmešal v boj za najvišja mesta.

Poleg Prevca, ki je imel nastop že zagotovljen, so si vstopnico za uverturo v Kuusamu priskakali Domen Prevc (4. mesto), Jurij Tepeš (8. mesto), Nejc Dežman (27. mesto) in Anže Lanišek (39. mesto). Brez nastopa je ostal Jaka Hvala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.