Jeleni vrnili udarec, Clippers spet v težavah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V noči na petek sta bili odigrani dve tekmi končnice v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Milwaukee Bucks so prišli do prve zmage v polfinalu vzhodne konference lige NBA proti Brooklyn Nets in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 1:2. Ekipa okoli zvezdnika Giannisa Antetokounmpa je pred domačim občinstvom tesno premagala Mrežice (86:83) in se vrnila v boj za konferenčni finale. 

Dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige Antetokounmpo je prispeval 33 točk, 14 skokov in dve podaji, vendar s tem ni bil najboljši igralec svoje ekipe. Presegel ga je Khris Middleton s 35 točkami, 15 skoki in podajo.

Brooklyn je tako kot na drugi tekmi spet igral brez poškodovanega Jamesa Hardna. Kevin Durant je bil prvi zvezdnik Mrežic s 30 točkami in 11 skoki, vendar se je njegov poskus za tri točke in podaljšek odbil od obroča in domači so se izognili zaostanku z 0:3.

"Zdel se je dober met, a hvala bogu, da ni šel v koš," je o zadnjem poskusu Duranta za tri dejal Antetokounmpo.

Stroka "Porzingis nima pravice biti jezen na Dončića"

Foto: Profimedia Rudy Gobert Paul George Utah Jazz LA Clippers

V olimpijskem Salt Lake Cityju so košarkarji Utah Jazz dobili (117:111) še drugi zaporedni obračun polfinala zahodne konference proti Los Angeles Clippers, v prvem krogu končnice krvnikom Dallasa Luke Dončića.

Izkazal se je novi najboljši obrambni igralec lige Francoz Rudy Gobert, ki je imel izjemen večer z 20 skoki, kar je njegov osebni rekord končnice. Prvi strelec jazzerjev je bil spet Donovan Mitchell s 37 točkami.

NBA, končnica (2. krog):

VZHOD:
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 86:83
- Brooklyn vodi v zmagah z 2:1

ZAHOD:
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 117:111
- Utah vodi v zmagah z 2:0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.