Jeranko postavil nov slovenski rekord

Foto: Ekipa H2O/Facebook
Foto: Ekipa H2O/Facebook
Slovenski potapljač Samo Jeranko je ponoči na mednarodnem tekmovanju v prostem potapljanju - Vertical Blue - na Bahamih dosegel nov slovenski rekord. Jeranko se je v slabih treh minutah na dah potopil 102 metra.
Oglej si celoten članek

Potapljaška tekma poteka v naravnem biseru pred otokom Long Island, 202 metra globoki morski luknji. Tekmovanja potekajo le v tekmovalnih disciplinah, kjer morajo potapljači napovedano globino doseči na dah, brez dodatnih uteži in naprav za povratek na površino.

"Vesel sem, da sem uspešne potope na treningih prenesel tudi na tekmovanje. Pred dnevi sem na treningu prvič dosegel globino 100 metrov in od takrat dalje vem, da so potopi preko te magične meje zame dosegljivi. Današnji potop je bil odličen in veselim se novih," je po tekmi dejal slovenski tekmovalec Samo Jeranko.

Rus za trenutek brez zavesti

Mejo 100 metrov je na tekmovanju presegel tudi Poljak Mateusz Malina. V disciplini prosti potop se je z vlečenjem ob vrvi potopil 113 metrov globoko. Prvi dan je nastopil tudi eden od favoritov za skupno zmago, Rus Aleksej Molhanov, ki je ob povratku na površino iz globine 97 metrov ostal brez plavuti, za trenutek izgubil zavest in bil zato diskvalificiran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.