Šport
114 ogledov

Jeranko postavil nov slovenski rekord

Jure Daić Ekipa H2O/Facebook
Slovenski potapljač Samo Jeranko je ponoči na mednarodnem tekmovanju v prostem potapljanju - Vertical Blue - na Bahamih dosegel nov slovenski rekord. Jeranko se je v slabih treh minutah na dah potopil 102 metra.

Potapljaška tekma poteka v naravnem biseru pred otokom Long Island, 202 metra globoki morski luknji. Tekmovanja potekajo le v tekmovalnih disciplinah, kjer morajo potapljači napovedano globino doseči na dah, brez dodatnih uteži in naprav za povratek na površino.

"Vesel sem, da sem uspešne potope na treningih prenesel tudi na tekmovanje. Pred dnevi sem na treningu prvič dosegel globino 100 metrov in od takrat dalje vem, da so potopi preko te magične meje zame dosegljivi. Današnji potop je bil odličen in veselim se novih," je po tekmi dejal slovenski tekmovalec Samo Jeranko.

Rus za trenutek brez zavesti

Mejo 100 metrov je na tekmovanju presegel tudi Poljak Mateusz Malina. V disciplini prosti potop se je z vlečenjem ob vrvi potopil 113 metrov globoko. Prvi dan je nastopil tudi eden od favoritov za skupno zmago, Rus Aleksej Molhanov, ki je ob povratku na površino iz globine 97 metrov ostal brez plavuti, za trenutek izgubil zavest in bil zato diskvalificiran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.