Jeseničani s "petardo" potrdili primat v alpski ligi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v domači dvorani premagali drugo zasedbo celovške ekipe KAC s 5:2 (2:0, 2:2, 1:0).
Oglej si celoten članek

Jeseničani so se po desetih dneh premora spet vrnili v ritem alpske lige. Prejšnji konec tedna tekem v regionalnem tekmovanju niso imeli, so pa nastopali na turnirju drugega kroga celinskega pokala v Franciji.

Turnir se za železarje ni končal uspešno, saj so izgubili tekmi z domači ekipo Amiensa in z Asiagom, tretje z romunskim Brasovom pa niso odigrali. Turnir so sicer dobili hokejisti Asiaga, tekmeci z vrha alpske lige v tej sezoni.

Danes so domači po rahli terenski premoč v uvodni tretjini dosegli dva zadetka, najprej Jesperi Viikila ob številni prednosti, potem še Erik Svetina. Tudi nadaljevanje je bilo sprva povsem v znamenju železarjev, ki so do 27. minute po zadetkih Etuja Eeluja in Mihe Krmelja vodili že s 4:0. A so nato odgovorili tudi Celovčani, pri katerih igra tudi dolgoletni član Jeseničanov Andrej Tavželj, ter z zadetkoma v dobri minuti prišli na 2:4.

V zadnji tretjini so domači večinoma brez težav zadržali naskoka dveh golov. Gostje so že več kot tri minute pred koncem tvegali brez vratarja, kar je nato v 58. minuti izkoristil Svetina in postavil končnih 5:2.

To je že 11. zmaga Jeseničanov v tej sezoni ob le dveh porazih v alpski ligi, tako da ostajajo na vrhu lestvice.

Naslednja tekma bo v soboto spet v Podmežakli z mlado ekipo Salzburga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.