Šport
67 ogledov

Jeseničani s "petardo" potrdili primat v alpski ligi

jesenice Profimedia
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v domači dvorani premagali drugo zasedbo celovške ekipe KAC s 5:2 (2:0, 2:2, 1:0).

Jeseničani so se po desetih dneh premora spet vrnili v ritem alpske lige. Prejšnji konec tedna tekem v regionalnem tekmovanju niso imeli, so pa nastopali na turnirju drugega kroga celinskega pokala v Franciji.

Turnir se za železarje ni končal uspešno, saj so izgubili tekmi z domači ekipo Amiensa in z Asiagom, tretje z romunskim Brasovom pa niso odigrali. Turnir so sicer dobili hokejisti Asiaga, tekmeci z vrha alpske lige v tej sezoni.

Danes so domači po rahli terenski premoč v uvodni tretjini dosegli dva zadetka, najprej Jesperi Viikila ob številni prednosti, potem še Erik Svetina. Tudi nadaljevanje je bilo sprva povsem v znamenju železarjev, ki so do 27. minute po zadetkih Etuja Eeluja in Mihe Krmelja vodili že s 4:0. A so nato odgovorili tudi Celovčani, pri katerih igra tudi dolgoletni član Jeseničanov Andrej Tavželj, ter z zadetkoma v dobri minuti prišli na 2:4.

V zadnji tretjini so domači večinoma brez težav zadržali naskoka dveh golov. Gostje so že več kot tri minute pred koncem tvegali brez vratarja, kar je nato v 58. minuti izkoristil Svetina in postavil končnih 5:2.

To je že 11. zmaga Jeseničanov v tej sezoni ob le dveh porazih v alpski ligi, tako da ostajajo na vrhu lestvice.

Naslednja tekma bo v soboto spet v Podmežakli z mlado ekipo Salzburga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.