Jesenice po epskem preobratu strle prve zasledovalce

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige doma premagali Asiago s 5:3 (1:1, 2:2, 2:0) ter prišli do osme zaporedne zmage.
Oglej si celoten članek

Jeseničani so niz zmag v regionalnem tekmovanju podaljšali že na osem in trdno ostajajo na prvem mestu lestvice. Tokrat je bila zmaga v Podmežakli vredna še več, vsaj po psihološki plati, saj so ugnali drugo ekipo oziroma prve zasledovalce, za nameček pa še nadoknadili zaostanek dveh golov.

Foto: Profimedia SIJ Acroni Jesenice

Železarji so namreč danes do polovice tekme lovili tekmece. V prvi tretjini so jim ti ušli v 12. minuti, a je izid poravnal Gašper Glavič v 16. Slabše je kazalo v drugi, saj so Italijani najprej izkoristili igralca več, potem pa zadeli še ob izenačenih močeh in v 34. minuti je bil izid 1:3.

A se domači niso predali. Že do konca druge tretjine so spet poskrbeli, da sta bili ekipi na začetnem izhodišču, potem ko sta zadela Jaša Jenko manj kot minuto pozneje, ter v 39. minuti še Nejc Stojan.

Foto: Profimedia SIJ Acroni Jesenice

Popoln preobrat pa so nato naredili na začetku zadnje tretjine. V le 75 sekundah so zadeli še dvakrat, najprej je bil natančen Jesperi Viikila, "power play" pa je izkoristil Aljoša Crnovič, izid 5:3 pa se potem ni več spremenil do konca tekme.

V seriji tekem v domači dvorani Jeseničane naslednji dvoboj čaka v petek, ko bodo gostili še Bregenzerwald.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.