Šport
337 ogledov

Jesenice po epskem preobratu strle prve zasledovalce

SIJ Acroni Jesenice Profimedia
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige doma premagali Asiago s 5:3 (1:1, 2:2, 2:0) ter prišli do osme zaporedne zmage.

Jeseničani so niz zmag v regionalnem tekmovanju podaljšali že na osem in trdno ostajajo na prvem mestu lestvice. Tokrat je bila zmaga v Podmežakli vredna še več, vsaj po psihološki plati, saj so ugnali drugo ekipo oziroma prve zasledovalce, za nameček pa še nadoknadili zaostanek dveh golov.

SIJ Acroni Jesenice | Avtor: Profimedia Profimedia

Železarji so namreč danes do polovice tekme lovili tekmece. V prvi tretjini so jim ti ušli v 12. minuti, a je izid poravnal Gašper Glavič v 16. Slabše je kazalo v drugi, saj so Italijani najprej izkoristili igralca več, potem pa zadeli še ob izenačenih močeh in v 34. minuti je bil izid 1:3.

A se domači niso predali. Že do konca druge tretjine so spet poskrbeli, da sta bili ekipi na začetnem izhodišču, potem ko sta zadela Jaša Jenko manj kot minuto pozneje, ter v 39. minuti še Nejc Stojan.

SIJ Acroni Jesenice | Avtor: Profimedia Profimedia

Popoln preobrat pa so nato naredili na začetku zadnje tretjine. V le 75 sekundah so zadeli še dvakrat, najprej je bil natančen Jesperi Viikila, "power play" pa je izkoristil Aljoša Crnovič, izid 5:3 pa se potem ni več spremenil do konca tekme.

V seriji tekem v domači dvorani Jeseničane naslednji dvoboj čaka v petek, ko bodo gostili še Bregenzerwald.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.