Jesenice še eno leto brez lige EBEL

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Jesenice tudi v sezoni 2013/14 ne bodo s članskim moštvom nastopale v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Direktor lige EBEL Christian Feichtinger je potrdil, da je danes minil zadnji rok, ko bi Jeseničani lahko še potrdili sodelovanje, a teh zagotovil ni dobil. Feichtinger v pogovoru ni skrival, da imajo Jesenice zaradi bogate tradicije vrata v ligo odprta tudi v naslednjih sezonah, a le na osnovi zdravih temeljev: "Na Jesenicah je čas, da se vsi akterji usedejo za skupno mizo in naredijo zdravo strukturo za profesionalen klub. V to morajo vključiti tako sponzorje kot lokalno skupnost in nekdanje igralce."

Trenutno tudi Feichtinger na Jesenicah ne vidi pravih partnerjev, s katerimi bi se pogovarjal o nastopanju kluba v ligi EBEL: "Pogovarjali smo se s številnimi ljudmi, a dobil sem vtis, da prav nihče nima prave ideje, kako na Jesenicah vse združiti v eno zgodbo." Obenem je Feichtinger dal Jesenicam tudi jasen znak, da se tovrstne zgodbe v ligi ne bodo več ponavljale. "Imeli smo različna, tudi politična zagotovila, da se bo položaj spremenil, zato smo Jesenicam še enkrat na široko odprli vrata, a v bodoče tega, da bi nas na dan seje prosili za podaljšanje rokov, ne bo več."

"Rebolj je resen partner"

Pri tem v vodstvu lige ne pozabljajo, da so Jesenicam pomagali že pred dvema letoma s podaljšanjem rokov: "Po novem bomo klubom poslali vabila in dobrodošli bodo vsi, ki bodo izpolnjevali pogoje. Seveda tudi Jesenice."

Feichtinger je mnenja, da rešitev za Jesenice obstaja, a le ob sodelovanju vseh akterjev, trenutno pa nima občutka, da bi se res kaj urejalo, saj so interesi v Zgornje-savski dolini zelo različni. "Zelo resen partner pri dogovarjanju je Miha Rebolj in tudi zaradi njega bodo letos lahko sodelovali v naši ligi z ekipama do 18 in do 20 let. Do tega kolektiva s takšno tradicijo imamo spoštovanje in upam, da bodo na Jesenicah s skupnimi močni stvari uredili," je še pristavil Avstrijec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.