Šport
24 ogledov

Jesenice še eno leto brez lige EBEL

Sport 04.03.11, Hokej, finale, Olimpija, Jesenice, foto: Benjamin Kovac Žurnal24 main
Jesenice tudi v sezoni 2013/14 ne bodo s članskim moštvom nastopale v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu.

Direktor lige EBEL Christian Feichtinger je potrdil, da je danes minil zadnji rok, ko bi Jeseničani lahko še potrdili sodelovanje, a teh zagotovil ni dobil. Feichtinger v pogovoru ni skrival, da imajo Jesenice zaradi bogate tradicije vrata v ligo odprta tudi v naslednjih sezonah, a le na osnovi zdravih temeljev: "Na Jesenicah je čas, da se vsi akterji usedejo za skupno mizo in naredijo zdravo strukturo za profesionalen klub. V to morajo vključiti tako sponzorje kot lokalno skupnost in nekdanje igralce."

Trenutno tudi Feichtinger na Jesenicah ne vidi pravih partnerjev, s katerimi bi se pogovarjal o nastopanju kluba v ligi EBEL: "Pogovarjali smo se s številnimi ljudmi, a dobil sem vtis, da prav nihče nima prave ideje, kako na Jesenicah vse združiti v eno zgodbo." Obenem je Feichtinger dal Jesenicam tudi jasen znak, da se tovrstne zgodbe v ligi ne bodo več ponavljale. "Imeli smo različna, tudi politična zagotovila, da se bo položaj spremenil, zato smo Jesenicam še enkrat na široko odprli vrata, a v bodoče tega, da bi nas na dan seje prosili za podaljšanje rokov, ne bo več."

"Rebolj je resen partner"

Pri tem v vodstvu lige ne pozabljajo, da so Jesenicam pomagali že pred dvema letoma s podaljšanjem rokov: "Po novem bomo klubom poslali vabila in dobrodošli bodo vsi, ki bodo izpolnjevali pogoje. Seveda tudi Jesenice."

Feichtinger je mnenja, da rešitev za Jesenice obstaja, a le ob sodelovanju vseh akterjev, trenutno pa nima občutka, da bi se res kaj urejalo, saj so interesi v Zgornje-savski dolini zelo različni. "Zelo resen partner pri dogovarjanju je Miha Rebolj in tudi zaradi njega bodo letos lahko sodelovali v naši ligi z ekipama do 18 in do 20 let. Do tega kolektiva s takšno tradicijo imamo spoštovanje in upam, da bodo na Jesenicah s skupnimi močni stvari uredili," je še pristavil Avstrijec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.