Šport
24 ogledov

Jesenice ne gredo v Ebel

navijači acroni jesenice tilia olimpija finale Boštjan Tacol
Predsednik HD Jesenice mladi Miha Rebolj je v pismu za javnost zapisal, da klub prihodnjo sezono ne bo pristopil v tekmovanje Ebel, saj nimajo sredstev, s katerimi bi sestavili profesionalno ekipo, ki bi jih v tem profesionalnem tekmovanju zastopala.

Jeseniški hokej je kljub dolgoletni tradiciji ostal brez članskega moštva, na pogorišču pa je ostal mladinski pogon, ki so ga okrepili starejši, tudi že upokojeni hokejisti.

Predsednik HD Jesenice mladi Miha Rebolj je v pismu za javnost pojasnil, da si aprila lani izvoljeni upravni odbor HD Jesenice mladi ni niti predstavljal niti želel, da bodo čez poletje ostali edini hokejski subjekt na Jesenicah. Zaradi mladih nadobudnežev so želeli vsaj delno pristopiti k reševanju nastale situacije.

"Po odločitvi o vstopu ekipe U-20 v mednarodno tekmovanje EBYSL smo se vsi, ki delujemo v HD Jesenice mladi, zavedali, da je omenjeno mednarodno tekmovanje najboljša začasna rešitev ne le za pogumne borce na ledu, temveč tudi za obstoj kakovostnega hokeja na ledu na Jesenicah. Že v prvi sezoni smo si v družbi šestnajstih ekip priborili mesto med štirimi najboljšimi ekipami, kar še toliko bolj potrjuje dejstvo, da imamo odlično hokejsko šolo, veliko talentov, znanja in jeklene volje. Poleg tega nam je v enem petkovem dopoldnevu uspelo sestaviti člansko ekipo, v večini sestavljeno iz jeseniških hokejskih veteranov, ki je zastopala Jesenice na državnem prvenstvu Slovenije," piše Rebolj ter v nadaljevanju pojasnjuje govorice in namige, da naj bi se po letu premora že naslednjo sezono jeseniški hokej zopet pridružil tekmovanju Ebel.

"Priznati moram, da je bila to tudi moja oziroma želja upravnega odbora HD Jesenice mladi in hkrati tudi jasna vizija za nadaljnji razvoj kakovostnega hokeja na Jesenicah. Skozi celotno sezono so potekali pogovori s potencialnimi ponosnimi pokrovitelji o možnosti sodelovanja pri novi zgodbi, ki bi temeljila na stabilnih finančnih temeljih, transparentnosti, pravih izhodiščih, znanju, doma vzgojenih igralcih, izjemni volji brez lastnih interesov in zakulisnih zgodbic. Brez močne podpore lokalne skupnosti in lokalnega gospodarstva si v tem trenutku težko predstavljam vrnitev jeseniškega hokeja nazaj med najbolj prepoznavne slovenske športne kolektive in najbolj gledano ekipo v ligi Ebel. Po naših najboljših močeh in zmožnostih smo poskušali prepričati ponosne pokrovitelje jeseniškega hokeja, naj se priključijo novi zgodbi o uspehu, vendar je očitno vonj polpretekle jeseniške Ebel zgodovine premočan. Potencialni partnerji se kljub velikemu razumevanju naše situacije niso našli v jeseniškem hokeju do te mere, ki bi HD Jesenice mladi dovoljeval sestavo profesionalne ekipe, ki je edina zmožna napolniti v prihajajoči jeseni obnovljeno Športno dvorano Podmežakla, zaradi katere se le-ta primarno obnavlja. Očitno ni volje, interesa in prisotne želje, da bi se hokej na Jesenicah vrnil na pota bogate tradicije, polne železarskega ponosa, emocij, trme, solz sreče ter žalosti, porazov in zmag − elementov, ki predstavljajo šport in hokej. Sprašujem se, komu je v interesu, da zamre šport, ki je, poleg železarstva, definiral mesto Jesenice, jugoslovansko in slovensko hokejsko reprezentanco ter slovenski olimpijski šport? Kakšen je interes (politični, ekonomski in mogoče še kateri), da se blokira šport, ki je neštetim fantom ponudil šport pred ulico, pisal neverjetne športne zgodbe, celotni regiji zbujal najmočnejša čustva ter ponujal igre, ko ni (bilo) kruha?"

HD Jesenice mladi prihajajočo sezono torej ne bo pristopilo v tekmovanje Ebel, saj ni sredstev, s katerimi bi sestavili profesionalno ekipo. "Prijavili smo se v novoustanovljeno tekmovanje U-18 EBJL (Erste Bank Juniors League) ter v INL (Inter-nacionalno ligo). Osredotočili se bomo na razvoj mladih ter jim v danih okoliščinah po najboljših močeh poskušali zagotoviti najboljše okolje za osebni in športni razvoj," še piše Rebolj.

Komentarjev 2
  • vico 12:32 03.april 2013.

    IN POL SE MATE ZA HOKEJKO MESTO...

  • klincek 10:42 03.april 2013.

    žalostno