''Jezen sem, saj živim za takšne trenutke''

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski košarkar Saša Vujačić je bil kljub porazu z Indiano Pacers zadovoljen s predstavo, ki so jo košarkarji New York Knicks prikazali v drugem polčasu.
Oglej si celoten članek

Kratkohlačniki so v domačem Madison Square Gardnu izgubili s 87:92, odlično razpoložen pa je bil Saša Vujačić, ki je dosegel 21 točk, tri skoke, tri podaje in dve ukradeni žogi.

Knicksi so prvo četrtino dobili s 23:18. V drugi so nekoliko popustili in prejeli kar 36 točk, dosegli pa le 18, tako da so se na odmor odpravili s 13 točkami zaostanka. Začasni trener Kurt Rambis je ob polčasu znal motivirati svoje varovance, ki so v drugem delu zaigrali kot prerojeni, a ostalo je pri zmagi gostujoče ekipe.

''Občudujem jih za njihovo predstavo v drugem polčasu. Dali smo si možnosti za zmago. Če bi tako igrali od začetka tekme, bi bržkone zmagali,'' je dejal Rambis.

Ključno vlogo je v zaključku tekme odigral Vujačić, ki je pri zaostanku za dve zgrešil trojko, s katero bi New York lahko popeljal v vodstvo. Slovenski košarkar je sicer dobro metal izza črte, od desetih poskusov jih je zadel pet.

''Trener nam je ob polčasu v garderobi povedal nekaj reči. Zbudili smo se in se v tretji četrtini vrnili. Odločeni smo bili, da zmagamo. Igrali smo z drugačno energijo. Moramo biti ponosni na to, kar smo naredili  v drugem polčasu,'' je dejal Vujačić.

''Jezen sem nase, ker mi ni uspelo, saj živim za takšne trenutke. Bilo je težko. Dobro smo se odrezali, a takšen poraz boli in peče,'' je pristavil slovenski branilec.

New York je trenutno uvrščen šele na 13. mesto vzhodne konference in nima nobenih možnosti za preboj v končnico. Vujačić je prepričan, da je ekipa sposobna boljših rezultatov.

''Največ težav nam je povzročala konstantnost. Pokazali smo, da imamo srce, da si želimo tekmovati. V drugem polčasu smo igrali z veliko ponosa in za naše navijače, ki so se vključili v tekmo. Občutek je bil zelo dober. Pokazali smo, da lahko, če želimo. Čeprav smo razočarani, smo dokazali, da smo sposobni nečesa posebnega,'' je zaključil 32-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.