Šport > Košarka
44 ogledov

''Jezen sem, saj živim za takšne trenutke''

saša vujačić Profimedias
Slovenski košarkar Saša Vujačić je bil kljub porazu z Indiano Pacers zadovoljen s predstavo, ki so jo košarkarji New York Knicks prikazali v drugem polčasu.

Kratkohlačniki so v domačem Madison Square Gardnu izgubili s 87:92, odlično razpoložen pa je bil Saša Vujačić, ki je dosegel 21 točk, tri skoke, tri podaje in dve ukradeni žogi.

Knicksi so prvo četrtino dobili s 23:18. V drugi so nekoliko popustili in prejeli kar 36 točk, dosegli pa le 18, tako da so se na odmor odpravili s 13 točkami zaostanka. Začasni trener Kurt Rambis je ob polčasu znal motivirati svoje varovance, ki so v drugem delu zaigrali kot prerojeni, a ostalo je pri zmagi gostujoče ekipe.

''Občudujem jih za njihovo predstavo v drugem polčasu. Dali smo si možnosti za zmago. Če bi tako igrali od začetka tekme, bi bržkone zmagali,'' je dejal Rambis.

Ključno vlogo je v zaključku tekme odigral Vujačić, ki je pri zaostanku za dve zgrešil trojko, s katero bi New York lahko popeljal v vodstvo. Slovenski košarkar je sicer dobro metal izza črte, od desetih poskusov jih je zadel pet.

''Trener nam je ob polčasu v garderobi povedal nekaj reči. Zbudili smo se in se v tretji četrtini vrnili. Odločeni smo bili, da zmagamo. Igrali smo z drugačno energijo. Moramo biti ponosni na to, kar smo naredili  v drugem polčasu,'' je dejal Vujačić.

''Jezen sem nase, ker mi ni uspelo, saj živim za takšne trenutke. Bilo je težko. Dobro smo se odrezali, a takšen poraz boli in peče,'' je pristavil slovenski branilec.

New York je trenutno uvrščen šele na 13. mesto vzhodne konference in nima nobenih možnosti za preboj v končnico. Vujačić je prepričan, da je ekipa sposobna boljših rezultatov.

''Največ težav nam je povzročala konstantnost. Pokazali smo, da imamo srce, da si želimo tekmovati. V drugem polčasu smo igrali z veliko ponosa in za naše navijače, ki so se vključili v tekmo. Občutek je bil zelo dober. Pokazali smo, da lahko, če želimo. Čeprav smo razočarani, smo dokazali, da smo sposobni nečesa posebnega,'' je zaključil 32-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.