Jezerniki naredili prvi korak do velikega finala

Foto: Epa
Foto: Epa
Na uvodni tekmi finala zahodne konference so LA Lakers ugnali Denver Nuggets.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NBA proti Boston Celtics vodijo že z 2:0 v zmagah, na zahodu pa so danes Los Angeles Lakers z zmago odprli finale proti Denver Nuggets. Jezerniki so uvodno tekmo boja na štiri zmage proti ekipi Vlatka Čančarja dobili s 126:114.

Najboljši igralec tekme v karantenskem mehurčku v Orlandu je bil Anthony Davis s 37 točkami in desetimi skoki, prvi zvezdnik lige LeBron James pa je k zmagi dodal 15 točk, 12 podaj in šest skokov.

NBA končnica Neizbežno: davki, smrt in koši Dragića

Po tesni uvodni četrtini, ki so jo Zlata zrna dobila za dve točki, so Jezerniki prevzeli nadzor v drugi četrtini z delnim izidom 17:1, ko Denver več kot pet minut ni dosegel koša, ter ob polčasu povedli že s 70:59.

"Potrebovali smo eno četrtino, da smo ugotovili, kako stvari stojijo. Ne pravim, da smo tekmece povsem 'prebrali', za to je v dvoboju še prezgodaj reči," je po tekmi dejal James.

Denverju je sicer v tretji četrtini uspelo nekoliko znižati zaostanek, vendar pa je njihova prizadevanja zaustavilo dejstvo, da so imeli največji zvezdniki ekipe Nikola Jokić, Jamal Murray in Paul Millsap vsi težave z osebnimi napakami. Jokić in Murray sta bila s po 21 točkami prva strelca Denverja, katerega član je tudi Slovenec Čančar, a ga ni v ekipi za končnico.

Po tekmi je trener Denverja Mike Malone menil, da njegovi varovanci niso naredili dovolj v obrambi. "Že v uvodni četrtini nismo igrali obrambe. K sreči je v uvodnem delu tekme naš napad odlično deloval, tako da smo dosegali koše, a nismo veliko igrali obrambe," je z glavo zmajeval Malone.

NBA Grk postal MVP lige, znana tudi uvrstitev Dončića

LA Lakers, ki so prvič po desetih letih spet v konferenčnem finalu - takrat so tudi osvojili zadnji naslov prvaka NBA -, se zavedajo, da dvoboja proti Denverju še ni konec. Zlata zrna so namreč v obeh prejšnjih krogih do zmage prišla po preobratih, saj so obakrat zaostajala že z 1:3 v zmagah, nato pa se s 4:3 prebila v naslednji krog vse do finala zahodne konference.

Druga tekma polfinala NBA med jezerniki in zlatimi zrni bo na sporedu v nedeljo.

NBA, finale Zahoda:

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 126:114 (36:38, 34:21, 33:20, 23:35)  /1:0/
Davis 37 (10 sk), Caldwell-Pope 18, James 15 (12 as); Murray 21, Jokić 21 (6 sk).

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.