Šport > Košarka
1563 ogledov

Neizbežno: davki, smrt in koši Dragića

Goran Dragić Epa
Druga tekma finala vzhodne konference se je znova končala z zmago Miamija. Ta je tokrat Boston premagal s 106:101.

Prva tekma med Miamijem in Bostom je bila odločena šele po podaljšku v korist Vročice, tudi drugi dvoboj pa se je začel na podoben način. V prvi polovici si tako nobena od ekip ni uspela priigrati večjo prednost. Pri Miamiju je sicer v uvodu blestel Duncan Robinson, ki je zadel tri od treh metov za tri točke, po trojki Gorana Dragića pa se je ob polovici četrtine izpisal izid 17:14.

Gogi je, kot je zdaj že v navadi, zaključeval tudi zadnji napad Vročice v prvi četrtini in zadel za 28:30. Na semaforju je ostalo še osem sekund, ki jih je za prodor pod koš izkoristil Jayson Tatum, košarkarji iz Floride pa so ga zaustavili s prekrškom. Prvi zvezdnik Bostona je nat zadel enega od dveh prostih metov za +3 ob koncu prvih 12 minut igre.

V drugi četrtini je Brad Wanamaker zadel dve trojki in popeljal Boston do 43:33, kasneje pa je z dvema košema in asistenco za najvišje vodstvo Keltov poskrbel Kemba Walker, ki je sicer razočaral na prvem medsebojnem obračunu. Pri zaostanku z -13 je Erik Spoelstra zahteval minuto odmora.

Ta ni pomagala, ob odličnem Walkerju, ki je v prvem polčasu zbral 14 točk, je Boston v zadnjo minuto druge četrtine vstopil že s 17 točkami naskoka, pred glavnim odmorom pa sta prednost tekmecev s košema znižala Dragić in Jimmy Butler. Ob glavnem odmoru so Celtics tako vodili s 60:47.

Boston je prevladoval predvsem v ulovljenih žogah (27:16), odlično pa je tudi metal iz igre, zadel je 58,1 odstotka metov. Miami je na drugi strani zadel le 38,3 odstotka metov, za tri točke so bili uspešni sedemkrat iz 23 poizkusov. Boston je trojke metal 6/14.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je v tretji četrtini zadel izza črte za 52:64, nato pa na drugi strani prejel udarec v obraz, vendar so sodniki prekršek dosodili njemu. Je pa zato dobil naslednji dvoboj s Tatumom, ki je dobil osebno napako v napadu, po njej je s trojko Robinson postavil izid 57:67.

Nato je štiri točke v enem napadu dosegel Jae Crowder, ki je najprej zadel trojko ob prekršku, kasneje pa še dodatni prosti met. Ko je žogo skozi obroč zabil Bam Adebayo, je trener Bostona Brad Stevens klical minuto odmora. Njegova ekipa je vodila le še za štiri točke.

Kelti so v naslednjem napadu izgubili žogo, Adebayo pa je znova zabil na drugi strani, nato pa dodal še prosti met za 70:71. Miamijev All-Star igralec se je razigral, nanizal še nekaj točk, v tretji četrtini jih je dosegel skupno 15, in Vročico celo popeljal v vodstvo.

Dragić je minuto pred koncem četrtine zadel za 79:76, sledila je še trojka iz obupa Kellyja Olynyka, ki je ob izteku napada zadel od table, zadnji napad pa je znova pripadel slovenskemu veteranu. Pred zadnjo četrtino je Miami prišel do svoje najvišje prednosti, vodil je s 84:77.

Dragić si je na twitterju zaradi odličnih minut v tretji četrtini prislužil primerjave z nekdanjim mentorjem Stevom Nashom, nekdo pa je k smrti in davkom kot neizogibno dodal tudi Dragićevo uspešno polaganje ob koncu četrtine.

V prvi polovici zadnje četrtine so košarkarji Bostona znova zaigrali boljše, pet minut in pol pred zadnjim piskom sirene pa je Jaylen Brown prišel do skoka v napadu in nato izenačil na 89:89. Ob Gogijevem sedenju na klopi so Kelti že povedli za pet točk, vendar se je nato naposled razigral Butler, ki je poskrbel za izenačenje, Dragić pa je s prostima metoma poskrbel za novo vodstvo Miamija (97:95).

Walker je zgrešil trojko, na drugi strani pa je bil natančnejši Dragić ob izteku napada in z velike oddaljenosti (100:95). Ostala je še minuta in 42 sekund.

Butler je še enkrat več odlično posredoval v obrambi, ukradel žogo in podal za koš Crowderja (102:95), na drugi strani je z dvema trojkama Boston v igri držal Brown (101:104). Miami je zapravil žogo 23 sekund pred koncem, a je Brown zgrešil met za izenačenje. Sledila sta dva uspešna prosta meta za Butlerja (106:101). Kelti so imeli na voljo še 7,4 sekunde, a je bila že njihova podaja v igrišče neuspešna.

Šest košarkarjev Miamija je preseglo mejo desetih točk. Prvi strelec je bil znova Dragić, ki je tokrat zbral 25 točk, 3 skoke in pet asistenc. Adebayo se je ustavil pri številki 21, Robinson pri 18, 14 točk je k zmagi prispeval Butler, 12 Crowder, 11 pa Tyler Herro. V zadnjih minutah je velik delež v obrambi dodal še Derrick Jones Jr.

Pri Bostonu je 23 točk v svojo statistiko vpisal Walker, po 21 pa Tatum in Brown.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice