Jezernikom prvič spodrsnilo, Denver bo moral razpakirati

Foto: Epa nikola jokić
Košarkarji Denver Nuggets so v finalu zahodne konference severnoameriške lige NBA vendarle dosegli zmago.
Oglej si celoten članek

Proti Los Angeles Lakers so slavili s 114:106 ter vodstvo jezernikov v boju na štiri zmage znižali na 2:1. Najboljši posameznik Denverja je bil Jamal Murray z 28 točkami in 12 skoki. Murray je dosegel tudi ključni trojki v izdihljajih tekme.

Favorizirani Los Angeles, v katerem je bil v ospredju LeBron James s 30 točkami, desetimi skoki in 11 podajami, je po dveh zmagah v finalu zahoda naletel na prvi spodrsljaj. Udeleženec velikega finala NBA tako ne bo znan že po štirih tekmah.

Foto: Epa

Tudi v finalu vzhodne konference še ni znan razplet boja. Miami Heat, v dresu katerega blesti Goran Dragić, proti ekipi Boston Celtics vodi z 2:1 v zmagah.

Moštva tekme končnice igrajo v karantenskem mehurčku v športnem kompleksu pri Orlandu na Floridi brez navijaškega pridiha.

Foto: Epa jamal murray Tretja tekma finala zahoda je postregla z dramatičnimi trenutki. Los Angeles je na začetku zadnje četrtine že zaostajal za 20 točk (77:97), a so se jezerniki vrnili in vodstvo zlatih zrn stopili na zgolj tri točke (98:101). In ko je že kazalo, da bosta James in Anthony Davis (27 točk) zrežirala preobrat ter jezernikom tlakovala vrnitev iz brezna poraza, je na sceno stopil Kanadčan Murray.

V vrstah Denverja je Jerami Grant pomagal s 26 točkami, Nikola Jokić pa je tekmo končal z 22 točkami in desetimi skoki.

Trener Denverja je bil zelo prešerne volje. "Vsi imamo že pospravljene kovčke, pripravljene za odhod, vendar še nismo pripravljeni iti," je dejal Michael Malone: "Iz neznanega razloga imamo radi ta mehurček."

"V četrti četrtini smo zelo dobro odigrali, a tistih prvih 36 minut nas je očitno prizadelo," pa je poraz jezernikov pospremil James.

"Mogoče nas lahko premagajo za 20, 30 točk, lahko nas premagajo z zadnjim metom, vendar ne moremo nehati," pa je odločnost Denverja ubesedil Jokić, ki je prepričan, da se je treba boriti do konca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.