Šport > Košarka
181 ogledov

Jezernikom prvič spodrsnilo, Denver bo moral razpakirati

nikola jokić Epa
Košarkarji Denver Nuggets so v finalu zahodne konference severnoameriške lige NBA vendarle dosegli zmago.

Proti Los Angeles Lakers so slavili s 114:106 ter vodstvo jezernikov v boju na štiri zmage znižali na 2:1. Najboljši posameznik Denverja je bil Jamal Murray z 28 točkami in 12 skoki. Murray je dosegel tudi ključni trojki v izdihljajih tekme.

Favorizirani Los Angeles, v katerem je bil v ospredju LeBron James s 30 točkami, desetimi skoki in 11 podajami, je po dveh zmagah v finalu zahoda naletel na prvi spodrsljaj. Udeleženec velikega finala NBA tako ne bo znan že po štirih tekmah.

 | Avtor: Epa Epa

Tudi v finalu vzhodne konference še ni znan razplet boja. Miami Heat, v dresu katerega blesti Goran Dragić, proti ekipi Boston Celtics vodi z 2:1 v zmagah.

Moštva tekme končnice igrajo v karantenskem mehurčku v športnem kompleksu pri Orlandu na Floridi brez navijaškega pridiha.

jamal murray | Avtor: Epa Epa
Tretja tekma finala zahoda je postregla z dramatičnimi trenutki. Los Angeles je na začetku zadnje četrtine že zaostajal za 20 točk (77:97), a so se jezerniki vrnili in vodstvo zlatih zrn stopili na zgolj tri točke (98:101). In ko je že kazalo, da bosta James in Anthony Davis (27 točk) zrežirala preobrat ter jezernikom tlakovala vrnitev iz brezna poraza, je na sceno stopil Kanadčan Murray.

V vrstah Denverja je Jerami Grant pomagal s 26 točkami, Nikola Jokić pa je tekmo končal z 22 točkami in desetimi skoki.

Trener Denverja je bil zelo prešerne volje. "Vsi imamo že pospravljene kovčke, pripravljene za odhod, vendar še nismo pripravljeni iti," je dejal Michael Malone: "Iz neznanega razloga imamo radi ta mehurček."

"V četrti četrtini smo zelo dobro odigrali, a tistih prvih 36 minut nas je očitno prizadelo," pa je poraz jezernikov pospremil James.

"Mogoče nas lahko premagajo za 20, 30 točk, lahko nas premagajo z zadnjim metom, vendar ne moremo nehati," pa je odločnost Denverja ubesedil Jokić, ki je prepričan, da se je treba boriti do konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice