Šport > Košarka
1318 ogledov

Jokić razkril, kaj se je zgodilo v zadnji sekundi

nikola jokić Print Screen
Denver Nuggets so bili na pragu izenačenja v seriji z Los Angeles Lakers, a je ves njihov trud ob zvoku sirene izničil Anthony Davis.

Denver Nuggets se je dve sekundi pred koncem druge tekme konferenčnega finala nasmihala zmaga proti Los Angeles Lakers, s katero bi izid v seriji poravnali na 1:1.

Jezerniki so v zadnjem napadu na tekmi lovili točko zaostanka, po podaji iz avta pa je trojko ob zvoku sirene zadel Anthony Davis. Ob odločilnem metu ga je pokrival Nikola Jokić, čeprav je taisti košarkar pred tem oviral tudi podajo iz avta.

Kot je srbski zvezdnik pojasnil po tekmi, je v njegovem moštvu prišlo do nesporazuma, kar je Davis, prvi strelec srečanja 31 točkami, znal izkoristiti.

"Vedeli smo, da bo zadnji met izvedel LeBron James ali Anthony Davis. Tako se je pač zgodilo, med nami je prišlo do majhnega nesporazuma. Mislim, da sem ga čisto solidno oviral. Bil sem blizu. Uspel mu je zelo dober met. Takoj sem imel občutek, da bo šla žoga skozi obroč," je povedal srbski košarkar.

 | Avtor: Epa Epa

Jokić je bil s 30 točkami motor svojega moštva. Temu je dodal še šest skokov in devet podaj. Zadel je le eno trojko v štirih poskusih, a kar 11 od 12 prostih metov. Ko je Denver tri minute pred koncem zaostajal za osem, je Jokić dosegel devet zaporednih točk in jim pol minute pred iztekom pripravil lepo izhodišče za izenačujočo zmago, a so Lakersi zdržali pod pritiskom.  

"Imajo dva sijajna igralca, LeBrona in Davisa. Slednji je morda najboljši strelec lige. Težko ju je zaustaviti. Naredili smo vse, da bi se počutila neugodno, vendar so našli rešitev," je še povedal Jokić.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice